Kategoriler
Ekonomi Gündem

Microsoft’ta artan izin süresi verimliliği artırdı

Bilişim firması Microsoft (MS), çalışanları üzerinde deneme yaptı. Hafta sonu tatilini üç güne çıkaran Firma, yaklaşık olarak yüzde 40 oranında daha fazla verimlilik elde etti. ABD merkezli çok uluslu Firmanın Japonya şubesindeki çalışanlar, bir ay boyunca denemeye tabi tutuldu. Bir aylık testin sonucunda verimliliğin ortalama yüzde 39,9 oranında arttığı gözlemlendi.

Daily Mail’ın haberine göre Çalışma Reformu Projesi kapsamında ağustos ayında başlatılan uygulama 2 bin 300 çalışan ile yapıldı. Cuma günlerinin de tatil olduğu uygulama süreci içerisinde toplantılar da kısa sürdü veya sanal ortamdan yapıldı. Ayrıca, bu süreçte çalışanlarının maaşında kesinti yapılmadı ve yıllık izin sayısı da azaltılmadı. 

Windows işletim sisteminin geliştiricisi olan MS, bunların yanı sıra çalışanların ailesiyle tatile çıkması ya da kendini geliştirmesi için çalışanlarına 100 bin yen (yaklaşık olarak 5 bin 260 lira) verdi.

Deneyin sonuçları…

Microsoft firmasının Çalışma Reformu Projesi kapsamında yaptığı bir aylık denemeden sonra çalışanların yüzde 25.4’ü daha az ekstra izin istedi. Bunların yanı sıra elektrik kullanımı yüzde 23.1 oranında azalırken yazıcılar yüzde 58.7 oranında daha az işlem gördü. Bu sonuçlar ise kâr olarak kaydedildi.

MS‘nin yaptığı deney sonucunda verimliliğin yüzde 39,9 oranında arttığı görülürken çalışanların yüzde 92.1’lik kısmı dört gün süren mesaiyi daha çok sevdiğini belirtti. Benzer bir deneyin daha önümüzdeki yaz aylarında tekrarlanmasının planlandığı aktarıldı.

Microsoft Corporation hakkında

Bilgisayar kullanıcılarının birçoğunun kullandığı işletim sistemi Windows’u bünyesinde barındıran Microsoft, 4 Nisan 1975 tarihinde yani bundan 44 yıl önce kuruldu. Bilgisayar yazılımı, tüketici elektroniği, bilgisayar donanımı ve akıllı telefon alanlarında faaliyet gösteren ABD merkezli Firma, çok uluslu niteliğini taşır. Windows’un yanı sıra MS Office programları; Internet Explorer, Edge MS‘nin çok bilinen yazılımları arasında yer alır. Ayrıca, bir zamanlar sıklıkla kullanılan MSN Messenger uygulaması ve günümüzde aktif olarak kullanılan iş dünyasına yönelik sosyal paylaşım platformu LinkedIn sitesi, Microsoft firmasının bünyesinde bulunur.