Kategoriler
Ekonomi Gündem

Muhalefetten memurlara ek yardım teklifleri

Kamu personellerine ek ücret ödenmesini içeren yasa teklifleri yolda. CHP’nin ve İYİ Parti’nin hazırladığı yasa teklifleri kabul edilirse kamu çalışanlarına ek ücret ödenecek.

CHP ve İYİ Parti, kamu çalışanlarına ek yardım sağlayacak iki ayrı kanun teklifi hazırladı. Kanun teklifinde memurlara aylık yiyecek ve yakacak yardımı yapılması, diğer bir teklifte de 24 Kasım’da öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi yer alıyor.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine göre; CHP ve İYİ Parti, memurlara ve öğretmenlere yönelik kanun teklifi hazırladı. Kanun teklifi kabul edilirse devlet personellerine yiyecek ve yakacak yardımı kapsamında aylık ek bir ücret ödeyecek. Yiyecek ve yakacak yardımının yanı sıra 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere birer maaş ikramiyesi verilecek.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu işaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, kamu çalışanlarına yönelik yiyecek yardımı hükmünün yer aldığını ancak bunun bir kurala tabi olmadığını belirtti.

Teklifte istenilen yardım ne kadar?

CHP ve İYİ Parti’den kamu çalışanlarını özellikle ilgilendiren bir yasa teklifi geldi. Bu yasa teklifi, kamu personellerine ek ödemeyi içeriyor. Peki bu ek ödeme neye göre hesaplanacak?

Teklifte bin 500 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından bulunacak miktarda ek ödeme yapılması isteniyor.

Bu tutar, içinde bulunduğumuz yıl için 207 lira, 2020 yılında ise 216 lira olarak gerçekleşiyor. Bu teklifte kış aylarına denk gelen dört ay boyunca kamu personellerine 207’şer lira ek yakacak yardımı verilmesi de isteniyor.

Dokuz yıldır uygulanmıyor

Öğretmenlerin ikramiye almasına yönelik kararın dokuz yıl önce alındığını ancak uygulamaya konulmadığını belirten İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok,  “2010 yılında yapılan 18’inci Milli Eğitim Şurası’nda bu yönde karar alındı. Ancak dokuz yıldır hayata geçirilmedi.” diye konuştu.