Kategoriler
Ekonomi

Nakdi yardım ile 1 milyon kişiye destek olundu

Nakdi yardım ve elektrik faturasında 9 bin kişinin yarar sağladığı rapor yüzleri güldürüyor. Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye genelinde ağır kronik rahatsızlığa sahip bireyler için nakit yardımında bulunduklarını açıkladı. Ayrıca yapılan yardımların faturalar üzerinde de olduğu bilinirken, mesleki yeterlilik adına en az 60 milyon lira teşvik ödemesi gerçekleştirilmiştir.

Nakdi yardım binlerce kişiye destek verdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 9 bin kişinin kronik rahatsızlıkları karşısında destek verdiği süreci devam ettiriyor. Aynı zamanda elektrik faturasında ödeme gerçekleştiren Bakanlık, kronik rahatsızlığı nedeniyle cihaza bağımlı yaşayan 2 bin 135 kişiye elektrik faturalarında destek verdi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, salgın hastalık nedeniyle iş yaşamına uyum sağlayamayan ağır kronik hastalığına sahip 6 bin 564 kişiye nakdi yardım sağladıklarını bildirdi. Aynı zamanda düzenli sosyal yardımlardan yarar sağlayan vatandaşların unutulmadığı süreçte, aylık 150 kilovaatsaate kadar elektrik tüketimleri Bakanlık tarafından karşılanmakta.

En az bir milyon kişi elektrik desteği aldı

Elektrik tüketiminde hane sayısının hesaplanarak ödendiği fatura yardımları, 53 ila 160 lira arasında değişim yaşıyor. Elektrik faturalarında destek bulunulan kesimin bugüne kadar 1 milyon 528 bin 807 kişi olduğu tespit edilmiştir. Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı esnasında kronik hastaların, 1 Ocak ve sonrasında dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak.

Yaşanan olumsuzluğa karşın devlet desteğinin sağlandığını belirten Selçuk, mesleki yeterlilik, sınav ve belgelendirme teşviki adına ödenen tutarları da açıklamıştır. Nitelikli iş gücünün özellikle üretimde önemli bir yere sahip olduğu belirtilirken, bu durumunun karşılanabilmesi adına 62 bin 500 kişiye 60 milyon TL tutarında nakdi yardım yapıldı.

Ayrıca Bakan Selçuk, nitelikli iş gücünün desteklenmesi adına işsizlik sigortası fonundan sağlanması beklenen mesleki yeterlilik belgesinin uzatılacağını ifade etti. Bu sürecin 2022 yılına değin uzayacağı bildirilirken, nakdi yardımların devam etmesi bekleniyor.

Belediyeler yardım uygulamalarından iyi sonuçlar elde etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu başkanlığında yurttaşlara yardım vermeye devam ediyor. “Askıda Fatura” isimli uygulamayı başlatan İBB, kampanya sayesinde toplamda 20 milyon haneye destek verildiğini belirtti.

Aynı uygulamanın Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştiği süreçte, yardım kampanyasına “Ankara Tek Yürek” ismi verilmiştir. Sadece 48 saatte 10 milyon liranın üzerinde destek verildiği süreçte, sonuçlar yüzleri güldürmeye devam ediyor.