Kategoriler
Proje Haberleri

Nef 50 milyon liralık tahvil ödedi

Son dört yıldır toplam konut satış tutarında lider olan Nef, 4 Nisan 2019 tarihinde 50 milyon lira tutarında tahvil itfa ödemesi gerçekleştirildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Toplam rakamda 275 milyon lira tutarında tahvil ihracı yapan Nef; bu ödeme ile herhangi bir yeni borçlanmada bulunmadan, kalan tahvil ödemesini 50 milyon liraya indirdi. Nef, bugüne kadar kupon ödemeleri de dahil olmak üzere yatırımcılarına toplam 312 milyon lira ödeme gerçekleştirdi.

Sektördeki en yüksek kredi notu olma özelliği taşıyan A+ notuna sahip olan Nef; 4 Nisan 2019 itibarıyla 50 milyon liralık tahvil itfa ödemesi gerçekleştirildiğini KAP’a bildirdi.

Toplam 275 milyon lira

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Nef’in 300 milyon liraya kadar borçlanma aracı ihraç başvurusunu 14 Mayıs 2015’te onaylamıştı. 27 Mayıs 2015’te 50 milyon lira büyüklüğünde ihraç edilmesi hedeflenen ilk tahvil ihracı, yatırımcılardan iki katı talep görmüştü ve 100 milyon lira olarak sonuçlanmıştı. 6 Ekim 2015’te sonuçlanan 2. tertip tahvil ihracı da yoğun ilgi ile karşılanarak ilan edilen ihraç miktarının yüzde 50 oranında artırılması ile 75 milyon lira olarak sonuçlanmıştı. Daha sonra 100 milyon lira tutarında iki tahvil ihracı daha gerçekleştiren Nef’in borçlanma ihraç limiti, SPK tarafından 8 Haziran 2018’de 600 milyon liraya çıkarılmıştı.

Nef, tahvil ihraç edebilen tek gayrimenkul şirketi olma özelliği taşıyor.

Nef’ten yatırımcılara teşekkür

Nef, bu hafta içinde gerçekleştirdiği tahvil itfa ödemesi ve 8. kupon ödemesi ile sermaye piyasası yatırımcılarına toplam 312 milyon liralık ödeme gerçekleştirmiş oldu. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, sermaye piyasalarından borçlanma alternatifini, kurumsallaşma ve alternatif fonlama kaynaklarına erişim açısından son derece önemsediklerini söyledi. Timur “Tahvil ihraçlarımız oldukça volatil piyasa koşullarında gerçekleşmelerine rağmen büyük talep görmüştü. Hem finansal taahhütlerimizi hem de müşterilerimizin beklentilerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şirketimize güvenerek yatırım yapan sermaye piyasası yatırımcılarımıza tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.