Kategoriler
Emlak Haberleri Kampanyalar Proje Haberleri

Nef’ten konut kampanyasına 4 proje ile destek

Nef, Türkiye’nin geleceğine ve güçlü ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak Emlak Konut GYO önderliğinde başlatılan ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasına 4 proje ile destek verme kararı aldı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Bu dönem ülkemize, ekonomimize destek olma vakti. Kampanyaya Nef Çekmeköy, Nef Bahçelievler, Nef Basın Ekspres ve Nef Reserve Kandilli projeleri ile destek veriyoruz” diye konuştu.

Kampanya çerçevesinde 4 projede sınırlı sayıda daire için %10 indirim, %10 peşinat ve 120 aya varan %0.98 faiz avantajıyla bankasız, kefilsiz konut satın alma imkânı sunuluyor.

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Türkiye’de banka kredisiyle ev almak şu an oldukça maliyetli hale gelmiş durumda. Bankalardaki faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde bu tür alternatif fırsatların oluşturulması oldukça önemli. Tüketicinin de buna doğru eğildiğini görüyoruz. Nitekim geçen sene ilk 7 ayda banka kredisiz konut satış adedi 230 bin seviyesindeyken, bu sene ilk 7 ayda bu rakamın 280 bini aştığını görüyoruz. Bu ciddi artış, peşin alım veya bizim gibi likiditesi yüksek şirketlerin kendi finansal kampanyaları sayesinde oluştu. Bu dev kampanya da bankasız satış seçeneğini daha cazip hale getirmiş oldu’’ dedi.

Dövize karşı korumalı yatırım modeli

Nef, ayrıca tarihi kampanya çerçevesinde yatırımcılara dövize karşı korumalı bir yatırım modeli sunuyor. Yatrımını dövizde değerlendiren yatırımcıların, gayrimenkul almak için dövizlerini bozmaları durumunda TCMB kuru bir kenara not ediliyor. 12 ay sonra ilk ara ödemede kurun, not edilen kurdan fazla olması durumunda aradaki fark hesaplanarak ilk ara ödemeden düşülüyor. Böylece yatırımcılar, hem bu dönemde avantajlı koşullarla bir gayrimenkul sahibi olmuş hem de dövizin artması durumunda herhangi bir kayba uğramamış oluyor.