Kategoriler
Dünya Sağlık

Norveç’te bir kişi daha yaşamını yitirdi… Norveç’teki vaka sayısı

Norveç‘te bugün, bir kişi daha koronavirüs hastalığından dolayı yaşamını yitirdi. Ülkede, 14 Ağustos’ta dört, 13 Ağustos’ta ise bir kişi daha yaşamını yitirirken İskandinav ülkesinde, geçen ay bir günde en fazla bir kişi vefat etmişti.

VG’den aktarılan bilgilere göre ülkedeki vaka sayısı, yükseliş trendinde. Bugün 7 bin 896 teste karşılık 29 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Toplam test sayısı 564 bin 549’a yükselirken vaka sayısı, 10 bin 89’a yükseldi.

Öte yandan salgın nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı, 262 oldu.

12 kişi yoğun bakımda

Kovid-19 hastalığı nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısı, düne göre iki kişilik azalma göstererek 12’ye indi. Yoğun bakım ve solunum desteğinde ise birer kişi bulunuyor.

Norveç’te koronavirüs

Başkent Oslo’daki dokuz kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu.

Son 14 gün içinde 223 yeni tanının konulduğu başkentteki toplam vaka sayısı ise 3 bin 238 kişi. Yeni vakalar arasında, Trondheim ve Lyngdal, Norveç’i takip etti. Buralardaki yeni vaka sayısı, dört oldu. Son 14 gün içinde şehirdeki 32 kişiye koronavirüs tanısı konulurken Trondheim’daki vaka sayısı, toplamda 392 kişiye yükseldi.

Norveç’te son durum

Lyndgal’da son 14 gün içinde yedi pozitif tanı konuldu. Buradaki toplam vaka sayısı ise 11.  Lørenskog, Nannestad ve Haugesund’da ikişer kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Lørenskog’da’ son iki haftada beş kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Buradaki toplam vaka sayısı, 155’e çıktı.

Nannestad’da son 14 gün içinde dört, toplamda ise 21 vaka tespit edildi. Haugesund’da, son iki hafta içinde on kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Buradaki toplam vaka, 76’ya çıktı. Bergen, Bærum, Asker, Ullensaker, Eidsvoll, Hol, Gjøvik, Holmestrand ve Vestnes’ten birer kişiye daha tanı konuldu.

Bergen, toplam vaka sayısında, başkentten sonra ikinci sırada yer aldı. Bergen’de iki hafta içinde 25, toplamda ise 622 kişiye pozitif tanı konuldu.