Kategoriler
Dünya Sağlık

Norveç’te dokuz kişinin daha testi pozitif

İskandinav ülkesi Norveç‘ten 17 Haziran’dan beri ölüm bildirilmezken ülkede, 5 bin 55 teste karşılık dokuz kişiye daha KOVİD-19 tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı, 9 bin 217 kişiye yükseldi.

Ülkedeki yeni vaka sayısı, dün sekizdi. İki gün önceki yeni vaka sayısı, 31 olurken ülkedeki yeni vakanın en yüksek sayıya ulaştığı gün, 24 Mart. 24 Mart’ta Norveç’te 313 yeni vakaya rastlanmıştı. Önceki dönemlere göre vaka sayıları düşük seyrederken ülkedeki yeni vakalar, dalgalı yol izliyor.

Ülkedeki bir kişi, solunum desteğine bağlı tedavi edilirken bugün, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısında bir kişilik azalma kaydedildi. Yeni koronavirüs hastalığına yakalanan bir kişi, yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

Norveç’te koronavirüs

Vakaların en yüksek olduğu il, başkent Oslo. Bugün, başkentteki üç kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Buradaki toplam vaka sayısı, 2 bin 974’ken şehirdeki 14 günün vaka sayısı, 54.

Norveç’in en büyük ikinci şehri Bergen, vaka sayısında başkenti takip ediyor. Burada, bugün, bir yeni vakaya rastlandı. Hordaland eyaletinki bu şehirde, toplam vaka sayısı 591. Bergen’de, 14 gündeki vaka sayısı, 13.

Barum, vaka sayısında üçüncü oldu. Burada yeni vakaya rastlanmazken başkentin batısındaki bu şehirdeki toplam vaka sayısı, 424. Burada, 14 gün içinde, bir kişiye tanı konuldu.

Norveç’te KOVİD-19

Bugünkü vakaların biri Asker şehrinden geldi. İldeki vaka sayısı, 214’e yükseldi. Asker’de, 14 gün içinde, iki kişiye koronavirüs tanısı konuldu. Bir yeni vaka Lørensko şehrinden geldi. Buradaki toplam vaka sayısı, 133’e yükselirken Lørensko’da, 14 gün içindeki vaka sayısı, üç.

Bir vaka da Ullensaker belediyesinden geldi. Yaklaşık 30 bin nüfuslu Ullensaker’deki vaka sayısı, toplamda 85. Son 14 gündeki vaka sayısı ise beş. Yaklaşık 15 bin nüfuslu Frogn belediyesinden iki yeni vaka bildirildi. Buradaki vakalar, 34’e ulaşırken son 14 gündeki vaka sayısı, iki.

Vestland ilçesindeki Sveio belediyesindeki bir kişiye daha tanı konuldu. Anlık güncellenen verilere göre buradaki vaka sayısı, 14’e ulaştı.

Kaynak: Taşınmaz Haber