Kategoriler
Dünya Gündem SonDakika

Norveç’te iki kişi daha yaşamını yitirdi… Norveç’te Kovid-19

Bugün 14 bin 21 teste karşılık 28 kişiye daha koronavirüs tanısı konulurken iki kişinin daha yaşamını yitirdiği kaydedildi. Test sayısı 588 bin 550’ye vaka sayısı 10 bin 190’a yükseldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 264 kişi. Dün Kovid-19 nedeniyle yeni ölüm bildirilmezken iki gün önce, virüsün bulaştığı bir kişi daha hayatını kaybetti.

VG’nin Halk Sağlığı Enstitüsünden aktardığı bilgilere göre ülkedeki on yerleşim yerindeki yeni vaka sayısı, yükseliş trendinde.

Bir kişi daha hastaneye yatırıldı

Koronavirüs hastalığı nedeniyle hastanede yatan kişi sayısında düne göre bir kişilik artış kaydedildi. Norveç’te Kovid-19 sebebiyle hastanede yatan kişi sayısı, 12’ye yükseldi. Hastanede tedavi görenlerin sayısı, 17 Ağustos’ta 14, yine 18 Ağustos’ta 12’ydi.

Son iki günden virüs nedeniyle yoğun bakım ve solunum desteği gören hasta, bulunmuyor.

Vakaların yüzde 91’i iyi

VG’nin Halk Sağlığı Enstitüsünden edindiği bilgilere göre 19 Ağustos’tan itibaren 10 bin 55 vakadan yüzde 91’inin sağlık durumu, iyi. Yeni vakalarda yükseliş trendindeki yerleşim yerleri şöyle: Lindesnes, Lillehammer, Sarpsborg, Frogn, Tromsø, Trondheim, Bergen, Indre Østfold, Oslo ve Haugesund.

Bugünkü vakaların 10’u başkent Oslo’dan geldi. Bugün Indre Østfold ve Trondheim’da dörder kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Voss’ta üç kişinin daha test sonucu pozitif çıktı. Vestvågøy’de iki; Frogn, Bergen, Moskenes, Ulstein, Gjøvik, Sandeford ve Ørsta da ise birer kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu.

Vaka sayısının fazla olduğu şehirler

Norveç’teki en fazla vaka, Başkent Oslo’dan bildirildi. Bergen ve Bærum, Oslo’yu sırasıyla takip etti. Oslo’da son iki hafta içinde 218, toplamda 3 bin 271 kişiye koronavirüs tanısı konuldu. Bergen’de iki hafta içinde 25 kişinin toplamda 626 kişinin test sonucu, pozitif çıktı.

Bugün şu dakikaya kadar yeni vakanın bildirilmediği Bærum’da son iki hafta içinde 18, toplamda 448 pozitif sonuçlu vaka kaydedildi. Norveç’teki sayılar, anlık güncelleniyor.

Taşınmaz Haber