Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Ormanköy Çekmeköy’de “sağlıklı ev” konsepti

DAP Yapı’nın geliştirdiği Ormanköy Çekmeköy projesinde, ön talepler toplanmaya başlandı. Projeyi sağlıklı ev konseptiyle geliştirdiklerini belirten Firma, evleri sağlık yetkililerinin oluşturduğu kurulun önerileri dikkate alarak tasarladıklarını kaydetti.

DAP Yapı, söz konusu projesinin 58 bin kişinin fikri doğrultusunda hazırlandığını ileri sürdü.

Ormanköy Çekmeköy sağlıklı ev konsepti

Söz konusu projedeki evler, az katlı binalardan oluşuyor. Projedeki bloklarda asansör de yer alırken yapılar, merdivenle çıkılabilecek yükseklikte bulunuyor. DAP Yapı, evlerin bahçeli olduğunu ve projenin ormana konumlandırdığını belirtti. 

Büyük yeşil alanlara yer verilen projedeki her dairenin havalandırma sistemi, sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanırken havalandırma sistemi, yeni koronavirüs pandemisi döneminde ayrıca önem taşıyor.

Öte yandan projedeki blokların 2019 yılında hazırlanan güncel deprem yönetmeliğine uygun olduğu belirtildi.

Sağlıklı site alanı

Yaklaşık 200 bin metrekare büyüklüğündeki arsa alanına inşa edilecek Ormanköy Çekmeköy projesinin yüzde 90’ı yeşil alanlara ayrıldı. Projenin internet sitesinde, projenin bulunduğu ormandaki ağaçların kokusunun ikinci tip diyabet ve obezite hastalıklarını engellediği belirtildi.

Öte yandan ağaçtan yayılan yağların bakteri ve virüslere karşı koruma sağladığı ileri sürüldü.

Projedeki ormanlık alanın kalp ritmini ve tansiyonu düzenlediği kaydedildi. Stres seviyesini düşürdüğü aktarılan proje alanının uyku düzenine de yardımcı olduğu belirtildi. Ayrıca, projedeki ormanlık alanının UV-B’yi azaltarak cilt rahatsızlıklarının önüne geçtiği bilgisi paylaşıldı.

Ormanköy Çekmeköy nerede?

DAP Yapı ve Eltes İnşaat’ın Emlak Konut GYO güvencesiyle hazırladığı proje, kamu ve vakıf eğitim kurumlarını çevresine alıyor.

Özel ve üniversite hastanelerin de yakınlarında bulunan proje, Üsküdar-Çekmeköy metro istasyonuna 2 dakikalık mesafede yer alıyor. Ataşehir’e 10 dakikalık uzaklığa konumlandırılan projeden Levent’e 20 dakikada, Maslak’a ise 20 dakikada ulaşılabiliyor. 

Proje, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 15 dakikalık, Yavuz Sultan Selim köprüsü’ne 7 dakikalık, İstanbul Havalimanı’na ise 35 dakikalık mesafede.

Proje nereye konumlandırıldı?

Ormanköy Çekmeköy projesi; Güngören Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, 34788 – Çekmeköy / İstanbul adresine konumlandırıldı.

Telefon: 444 9 327

Projedeki fiyat bilgisine ve diğer detaylara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz:

Dap Ormanköy Çekmeköy ön talep topluyor