Kategoriler
Gündem

ÖSYM 2022 YKS sonuçlarını erken açıkladı

18 Temmuz 2022 tarihi itibarı ile YKS sonuçları açıklanmıştır. Böylece milyonlarca öğrenci girdikleri sınavdan nasıl bir sonuç aldığını merak etmektedir. Açıklanan sonuçları öğrenmek için ise ÖSYM’nin resmi web sitesine girilmesi gerekmektedir.

ÖSYM AİS şifresini unutan birçok öğrenci sisteme nasıl gireceğini de öğrenmek istemektedir. Acaba nasıl AİS şifresi alabilirim diye araştırmalar yapmaktadır. E-devlet web sitesine kullanıcı adı ve şifre ile ilk etapta girmek gerekmektedir. Tabiki bunun içinden şifre almak gerekmektedir. Öğrenciler ise E-devlet şifresini nereden alabileceklerini araştırmaktadır. ÖSYM AİS şifresi yenileme nasıl yapılır? AİS’e e- devlet ile giriş nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını öğrenciler merek etmektedir. İşte tüm bu soruların cavabı ise haberimizde yer almaktadır.

ÖSYM şifresi nasıl alınır? 

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM adresine giriş yapmak isteyen birçok aday nasıl şifre alınacağını merak ediyor. ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda adaylara sisteme giriş yapmaları için başvuru merkezleri tarafından bir şifre verilmektedir.  Adaylara ücretsiz olarak verilen bu şifre öğrencinin sisteme giriş yaptığı sırada değiştirilmesi gerekmektedir. Söz konusu öğrencinin değiştirdiği şifre başkaları tarafından bilinmemesi gerekmektedir. Bu nedenle öğrencinin şifreyi başkasına vermemesi veya söylememesi gerekmektedir.

ÖSYM aday şifresi nasıl değiştirilir?

ÖSYM AİS şifresinin unutulması durumunda öğrenciler derhal şifreyi yenilemesi gerekmektedir. Veya şifreye sıfırlamaları gerekmektedir. Öğrenci adaylar bunun için aşağıdaki yolları izlemeleri gerekmektedir.

ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasına giriş yapın.
Ekranda açılan sayfada istenilen T.C. kimlik numarasını girin. Daha sonra ekranda görünen güvenlik numarası tam olarak girin.
Daha sonrasında ise güvenlik sorusu aşamasında şifrenizi oluştururken verdiğiniz cevabı girmeniz gerekmektedir. Bu cevabı doğru ve eksiksiz olarak girmeniz gerekmektedir.
Sonrasında ise sizden istenilen tüm bilgileri eksiksiz olarak girdiğinizde şifreniz yenilenecektir.
Eğer, ÖSYM AİS güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi yenileyebilmek için şifrenizi ilk aldığınız merkeze başvurarak yeni şifre talebinde bulunmanız gerekmektedir.

Siteye T.C kimlik no ile giriş;

Bunun için önce ais.osym.gov.tr web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir.
Sonrasında T.C kimlik numaranızı ve şifrenizi yazın.
Ardından giriş yap butonuna tıklayın.

Forbest Flora satışları devam ediyor