Kategoriler
Gündem

Panora AVM 1 Haziran’da kapılarını açıyor

Panora AVM, Ankaralılarla 1 Haziran tarihinden itibaren yeniden buluşuyor. Yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin alışveriş ve yaşam merkezi içerisinde artış yaşayacağı bilinirken, aynı zamanda doğal havalandırma sistemiyle bulaş olmasının önüne geçilecek. Merkez içerisinde uygulanması beklenen tedbirler ise Panora AVYM Genel Müdürü Selçuk Şişman tarafından, MAG için aktarılmıştır.

Panora AVYM yeniden hizmet hayatına başlıyor

1 Haziran Pazartesi itibariyle ziyaretçiye açılacak olan Panora AVM, Türkiye’de normalleşme kapsamında uygulanacak tedbirleri üst düzeylere taşıdı. Doğal hava akımı ile temas etmesi beklenen müşteri ve personellerin, alan içerisinde havalandırma sistemi kullanılmasına izin verilmeyecek. Doğal hava akışını içeriye çekmek amacıyla 32 büyük pencerenin açılacak olması, içeride doğal hava sirkülasyonuna neden olacaktır. İklimlendirme ünitelerinin çalışmasına ara verileceği dikkat çekerken, çeşitli noktalarda tavandaki 32 pencere ve kapıların açılacağı belirtiliyor. Ziyaretçilerin sosyal mesafe kuralları kapsamında alan içerisinde denetimi yürütülecek ve hijyen kurallarına son derece önem sağlanacaktır.

Ayrıca Panora AVM içerisine yalnızca Bakanlık tarafından belirlenen kişi sayısına uygun alım yapılacak. Ziyaretçilerin önce ateş ölçümüne tabi tutulması beklenirken, maskesiz kimsenin alan içerisine girmesi mümkün olmayacaktır. Ateş ölçümünde belirlenen normal seviyeyi geçen kişiler alana alınmayacağı gibi aynı denetimlerin sıklıkla personel üzerinde de yapılacağı dikkat çekiyor. Aynı zamanda AVM içerisinde özel hijyen ekipleri tarafından düzenli olarak dezenfeksiyon işlemi yapılacaktır.

Lavabo ve el yıkama gibi sıklıkla kullanılan ortak alanların aralıklı olarak kullanıma açılması bekleniyor. Ayrıca asansörlerin yalnızca ihtiyaç sahipleri tarafından kullanılmasına dikkat edilecek.

Artık saat 22’ye kadar hizmet verilmiyor

Önümüzdeki pazartesinden itibaren açılacak olan merkez, hizmet saatlerini 12:00-20:00 arasında gerçekleştirecektir. Toplum sağlığını gözeten merkez üzerinde önlemlerde artış yaşandığını ifade eden Panora AVM Genel Müdürü Selçuk Şişman, salgın hastalıkla birlikte gelen sokağa çıkma yasağı nedeniyle bir süredir hizmet verememenin üzüntüsünü dile getirdi. Kısa zaman içerisinde toparlanma umudu taşıdıklarını belirten Şişman, süreç kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kuralları üzerine yoğunlaşacaklarını belirtiyor. Ziyaretçilerin sağlığı açısından önem verildiği kurallar, belirlenen tedbirler kapsamında yükseltildi. Yoğun önlemlerin alınacağı alan içerisinde hazırlıklar son hızda devam ediyor. Denetim ve uygulamaların açılışla birlikte sürdürüleceği haberini veren Genel Müdür; kapıların kapandığı AVM içerisinde müşterilere daha iyi hizmet vermek için durmaksızın çalışıldığını ve yaşam merkezine keyifli içeriklerin eklendiğini bildirdi.