Kategoriler
Gündem

Rıza Akın hayatını kaybetti

Usta oyuncu Rıza Akın geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmıştır. 01 Kasım 2022 tarihinde hastanede yoğun bakıma alınan usta oyuncu 02 Kasım 2022 tarihi itibarı ile hayatını kaybetmiştir. Oyunculuğun yanı sıra usta oyuncu yazarlık ve gazetecilik de yapmaktaydı. Kerr, Süt ve Ben O Değilim gibi önemli filmlerde rol almıştır.  65 yaşındaki Türk sinemasının önemli aktörü, yazar ve gazeteci Rıza Akın hayatını kaybetti.

Miho Shimotashiro ile evlenmişti

65 yaşında hayatını kaybeden Rıza Akın Oyuncu Rıza Akın, Japon Miho Shimotashiro ile evlenmişti. Evlilikleri 2019 yılında Adana’da gerçekleşmiştir. Japon eşi aldığı acı haber ile yıkıldı. Usta oyuncu için 03 Kasım 2022 tarihinde Perşembe günü Atlas Sineması’nda bir törenin yapılması planlanmaktadır. Ardından ise usta oyuncunun 04 Kasım 2022 tarihinde Cuma günü Adana’da defnedilmesi planlanmaktadır.

Birçok başarılı filmlerde oyununu sergileyen usta oyuncu en son ‘Sevmedim Deme’ filmiyle beyaz perdede boy göstermişti. Usta oyuncu 1957 yılında doğmuştur. Rıza Akın, oyunculuk hayatına ise Adana Halkevi’nde başlamıştır.

Rıza Akın hayatını kaybetti

65 yaşında iken rahatsızlanan usta oyuncu 01 Kasım 2022 tarihinde acilen hastaneye kaldırılmıştı. Oyuncuya yapılan kontrollerden sonra ise oyuncunun beyin kanaması geçirdiği anlaşılmıştı. Ardından hemen ameliyata alınan usta oyuncunun tedavisi yoğun bakımda devam ediyordu. Acı haberi ise oyuncu arkadaşı Menderes Samancılar vermiştir. Menderes Samancılar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla acı olayı duyurmuştur. Oyuncu yaptığı paylaşımda; “Canım kardeşim Rıza Akın’ı kaybettik” şeklinde açıklama yapmıştır.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız…