Kategoriler
Gündem

Rönesans Rezidans müteahhidi tutuklandı

Türkiye tarihinin en büyük depremi olarak tarihe geçen depremde bir çok bina yerle bir olmuştur. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetli iki büyük deprem meydana gelmiştir. Söz konusu deprem 10 ilde büyük derecede binaların yıkımlarına sebep olmuştur. Bu kapsamda yıkılan binalardan bir tanesi sosyal medyada gündem olmuştur. Söz konusu konut projesi Rönesans Rezidans projesi olarak gündem olmuştur. Böylece bu konut projesinin müteahhidi merak konusu olmuştur. Bugün akşam saatlerinde ise Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’un tutuklandığı haberi gelmiştir.

Söz konusu konut projesi Hatay şehrinde yer almaktadır. Rönesans Rezidans projesinin müteahhidi yurt dışına kaçmaya çalışırken  yakalanmıştır. İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına kaçmak isteyen Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’un tutuklandığı haberi gelmiştir.

Rönesans Rezidans müteahhidi tutuklandı

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün İstanbul Havalimanında müteahhit gözaltına alınmıştır. Müteahhidin emniyetteki işlemleri nöbetçi savcılık vasıtası ile alınarak tamamlanmıştır. Alınan karar sonucu ile müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun’un tutuklanmasına karar verilmiştir. Tutuklama kararının sonrasında ise Metris Cezaevi’ne gönderilmiştir.

Mehmet Yaşar Coşkun savcılıkta verdiği ifadede, Antis Yapı İnşaat firmasının sahibi ve müteahhidi olduğunu belirtmiştir. Söz konusu firmanın diğer ortağının ise kardeşi olduğunu belirtmiştir. Coşkun, Rönesans Rezidans projesinin ortağı olduğu firma tarafından yapıldığını söylemiştir. Ayrıca söz konusu Rönesans Rezidans konut projesinin 4 adet konut bloğundan meydana geldiğini belirtmiştir. 4 adet konut bloğunda ise toplam 249 adet bağımsız bölüm olduğunu da belirtmiştir. Projenin alt katta iki otoparktan oluştuğunu ifade eden Mehmet Yaşar Coşkun, 2011 yılında projenin yapımına başlandığını, 2013 yılında ise tamamlandığını belirtmiştir.

22 bin 327 kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından iki ilde arama kurtarma çalışmaları sona ermiştir. Diğer 8 ilde ise arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Depremin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen enkaz altından umut dolu haberler gelmektedir. Depremde  22 bin 327 vatandaşımız hayatını kaybetti. 80 bin 278 vatandaşımız da yaralanmıştır.