Kategoriler
Dünya Sağlık SonDakika

Ruhani: 25 milyonun yakalandığını düşünüyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, şu ana kadar 25 milyon İranlının KOVİD-19‘a yakalandığını düşündüklerini söyledi. Worldometers’a göre dünyadaki vaka sayısı, toplam 18 milyon 651 bin 8381.

Tahminlerini Sağlık, Tedavi ve Tıp Eğitimi Bakanlığı Araştırma Dairesi’nin raporuna dayandırdığını belirten Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yaklaşık 35 milyon kişinin daha virüse yakalanabileceğini dile getirdi.

Son 150 günde 200 binden fazla kişinin hastaneye yattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, sonraki 150 gün içinde de hastaneye yatışların iki katına çıkabileceğini kaydetti.

Ruhani’den tedbir çağrısı

İran Cumhurbaşkanı, Korona ile Mücadele Ulusal Kurulunun toplantısında konuştu.

“El ele verip koronaya yakalanma zincirini kırmaktan başka çaremiz yoktur. Böylece ülkemiz için koşulları sağlayarak sağlık ortamını ve gerekli faaliyetler için uygun ortamı oluşturabiliriz.” sözleriyle tedbir çağrısında bulunan Hasan Ruhani “Beş aydır bu tehlikeli virüsle karşı karşıyayız ve elbette ülke içinde ve dünya genelinde kaygı mevcut, zira atmamız gereken adımlar vardır. Defalarca bu hastalığın tedavisi için kesin bir ilacın olmadığı vurgusu yapılmıştır. Aşı yoktur ve henüz koronaya karşı toplu bağışıklığa ulaşmadık.” sözlerini kaydetti.

İran’da 212 kişi daha yaşamını yitirdi

İran Sağlık Bakanı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkedeki 212 kişinin daha koronavirüs hastalığından dolayı yaşamını yitirdiğini, yaşamını yitirenlerin sayısının ise 17 bin 617 kişiye yükseldiğini kaydetti.

Sözcü Sima Sadat Lari
Sözcü Sima Sadat Lari

Sağlık Bakanlığı sözcüsünün ifadelerine göre 2 bin 751 kişiye daha KOVİD-19 tanısı konulurken bin 560 kişi daha hastaneye yatırıldı. Sadat Lari, durumu kritik olan 4 bin 132 kişinin yoğun bakım tedavisinde olduğunu söyledi.

Ülkenin resmî haber ajansı İRNA’nın aktardığı bilgilere göre göre tespit edilen vaka sayısı, 314 bin 786 olurken vakaların 272 bin 535’i iyileşti. Worldometer tarafından aktarılan bilgilere göre dünya genelindeki aktif vaka sayısı, 6 milyon 131 bin 502.

Kaynak: İRNA, Worldometer, Taşınmaz Haber

BBC’ye sızdırıldı! İran vakaları düşük gösteriyor!