Kategoriler
Sağlık

Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi ne zaman?

Sağlık Bakanlığı, 31 bin 600 sözleşmeli personel alacaktır. Başvurular ise İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Süre olarak ise başvuruların 27 Mart 2023 tarihine kadar alınacağını duyurmuştur. Alım süreci, ÖSYM ve İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi ne zaman? Detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Bakan Fahrettin Koca, alımların KPSS ile gerçekleştirileceğini ve 6 bin 69 hemşire, bin 530 ebe, bin 494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21 bin 709 sağlık teknikeri olmak üzere toplamda 31 bin 600 sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin 900 sürekli işçi istihdam edileceğini açıkladı.

Adaylar tercihlerini 28 Mart-3 Nisan 2023 tarihleri arasında yapabilecekler ve tercih işlemleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Sağlık Bakanlığı personel alımı için hazırlanan KPSS-2023/5 Tercih Kılavuzu kurallarına göre adaylar tercih işlemlerini yapabilecekler. Başvuru kılavuzları İŞKUR’a, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ise ÖSYM’ye gönderilmiştir.

Son başvuru tarihi 27 Mart 2023 olan Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında detaylı bilgi için İŞKUR resmi internet sitesi ‘esube.iskur.gov.tr’ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?

Personel alımı için kura çekiminin ne zaman yapılacağı belli olmuştur. Sağlık Bakanlığı, İŞKUR tarafından tamamlanan işçi alım başvuruları için kura çekiminin 25 ve 26 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Çekilişin Bakanlık tarafından noter huzurunda yapılacağını duyurmuştur.

Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Branş ve Kadro Dağılımı

Bakan Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre, KPSS ile 6.069 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21.709 sağlık teknikeri olmak üzere toplam 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ile birlikte 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir.

10 Bin 900 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı Başvuru Şartları Neler?

Sürekli işçi kadrolarına başvurmak isteyen adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasındaki şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)
  2. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.
  3. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (22/03/1983 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir).
  4. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölüm/program) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.
  5. Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).
  6. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  7. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.
  8. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecek adayların yukarıda belirtilen şartlara ek olarak 5188 sayılı Kanunun 10. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları da taşıması gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kadro ve branş dağılımı

  • 4 bin 958 temizlik görevlisi
  • 3 bin 386 silahsız güvenlik görevlisi
  • 747 klinik destek elemanı (hastane)
  • 520 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi
  • 279 elektrikçi
  • 195 inşaat boyacısı
  • 130 marangoz
  • 277 ısıtma ve sıhhi tesisatçı
  • 258 bilgisayar sistem kurulum, bakım, onarım ve arıza giderme elemanı
  • 150 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı

Kura çekilişi, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılarak illerin trafik koduna göre sıralanacaktır. Kura sonuçları açıklandıktan sonra aşağıdaki sorgulama ekranından sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçlarını sorgulamak için burayı tıklayabilirsiniz.