Kategoriler
Emlak Haberleri

Sağlıklı ev konsepti beş yeni projede görülecek

Sağlıklı ev konsepti beş ayrı projeye dahil ediliyor. Tüm dünyanın etkilendiği pandemi dönemine ilişkin yeni tüketici isteklerinin gözetildiği gayrimenkul sektöründe köklü değişimler olacak. Geçtiğimiz dönemlerde konutta aranan en önemli unsurun deprem kriterlerini karşılamasıydı. Ancak şimdi sağlık anlamında da birtakım isteklerin ortaya çıktığı günümüzde bu tür isteklere DAP Yapı yanıt veriyor.

Sağlıklı ev konsepti yeni aranan en önemli kriter

Gayrimenkul sektörünü neredeyse durma noktasına getiren yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığına karşı hükümet teşvikleri öne çıktı. Buna göre yakın zamanda normalleşmeye başlayan Türkiye geneline kamu bankaları kredi paketlerini açıklamıştır. Özellikle konut sahibi olmak isteyenlerin hayallerini karşılayabilmesi adına çıkarılan düşük faizlere karşı, Emlak Konut GYO öncülüğünde yeni konut kampanyaları ortaya çıkmıştır. Üzerindeki durgunluğun aşılması adına çıkarılan bu tür kampanyalar hakkında yorumda bulunan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut kredilerinde yaşanan tarihi indirimi vatandaşın kaçırmaması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Balkon ve bahçe önemini giderek arttırıyor

Tüm dünyayı kısa zamanda etkisi altına alan salgın hastalık sonrası tüketici istekleri yeniden belirlendi. Yılmaz, yeni tip koronavirüs (covid-19) hastalığının tüm sektörler üzerinde değişime gidilmesine neden olduğunu belirtiyor. Bunlardan en fazla etkilenen ise yine gayrimenkul sektörü oldu. Tüketici istekleri Türkiye’de özellikle balkon ve bahçe arasında değişmektedir. Hane halkı artık yeni konut ihtiyacında en önemli kriterini balkon olarak sıralıyor. Son verilere bakıldığında da bu durumun gözler önüne serildiği görüldüğü gibi yaşanan talep artışının yüzde 228’e dayandığı bilinmekte.

Sağlık kurulu kararıyla kuruldu

1999’da büyük deprem sonrası deprem kriterlerinin her yapı için ortaya çıkarıldığından bahseden Yılmaz, pandemi sonrası salgın hastalığa ilişkin yeni kriterlerin sektör üzerinde çıkmasının doğal olabileceğini söylüyor. “Sağlıklı ev konsepti” adı verilen bu yeni kriterler ilk kez DAP Yapı tarafından Çekmeköy’deki Ormanköy projesinde hayata geçirilecek. Bu hedef doğrultusunda doktorlardan oluşan bir ‘Sağlık Kurulu’ oluşturduklarını aktaran Yılmaz, toplamda 58 bin kişiden görüş aldıklarını bildirdi.

Yeni konut projelerine hazır olun

DAP Yapı önümüzdeki iki yıl içinde 5 bin konutluk 5 yeni proje hedefini aktif etti. Ziya Yılmaz, projeler için seçilen konumların Çekmeköy, Nişantaşı, Pendik, Beykoz ve Çeşme olduğunu aktarıyor. Çekmeköy’deki Ormanköy projesinde ilk etap için talepleri topladıklarını belirten Ziya, ikinci etap için yakın zamanda harekete geçeceklerini söyledi. Bu yıl sonuna doğru yeni bir projenin de hayata geçirilmesi adına kolların sıvanması beklenirken, bu proje Nişantaşı konumunda yer alacak. En az Çekmeköy kadar önemli bir lokasyon bölgesi sayılan Nişantaşı’ndan sonra sırada Pendik projesine yer verilecektir. 2021’de başlaması planlanan Pendik konutlarından sonra, büyük bir yatırım olması planlanan Havalimanı için ikinci yol projesi DAP Yapı tarafından üstlenilecek.

Hedefler doğrultusunda belirlenen Beykoz konutları için Beykoz Belediyesi ile birlikte çalışılması planlanıyor. Son proje olarak belirlenen Çeşme’nin başlangıç tarihi ise 2021 yılı olarak seçildi. Marinaya yakın, denize sıfır olması planlanan yeni yerleşim yeri arz ve taleple ortaya çıkıyor.

Ormanköy projesi imkanları gözler önüne serecek

Ormanköy projesinde Üsküdar-Çekmeköy Metro İstasyonu’na 2 dakikalık mesafe oldukça cezbedici görülüyor. Ayrıca Kuzey Çevreyolu bağlantılarına 5 dakika, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 25 dakika, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 20 dakikalık bir mesafede yer almakta. Ziya Yılmaz, gerçekleştirilen Ormanköy projesinin ulaşım açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Fiyat belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Yılmaz, ilk düşüncelerinin metrekare bazında 10 bin TL üzerinde olmasını kararlaştırdıklarını; fakat lansmana özel bir sürpriz ile 10 bin TL’nin altında talepleri toplamaya başladıklarından bahsediyor.

Yeni projelere balkon teşviki

Pandemi dönemine ilişkin en büyük sıkıntıların konut bazlı yaşandığını hatırlatan Yılmaz, hane halkının balkonsuz ya da Fransız balkon dediğimiz balkonlara karşı şikâyette bulunduklarını dile getirdi. Bu sorunun balkon teşviki sayesinde kolayca çözüme kavuşabileceği ve bu sayede balkonsuz tek bir ev kalmayacağı aşikâr. Böylece hem sağlıklı yaşam hem de insanların yaşam kalitesinde oldukça önemli gelişmeler söz konusu olacaktır.