Kategoriler
Sağlık Teknoloji

Samsung Galaxy Watch5 Serisi yeni bir sağlık güncellemesi alacak

Samsung, Galaxy Watch5 Serisi’nde sunduğu Regl Döngüsü Takibi özelliğine Cilt Sıcaklığı desteği eklemiştir. Böylece kadınların regl döngülerini daha düzenli bir şekilde takip etmelerine olanak sağlamaktadır. Bu yeni özellik sayesinde Galaxy Watch5 ve Galaxy Watch5 Pro kullanıcıları, sıcaklık sensörü yardımıyla regl döngülerini takip edebilmektedir. Ayrıca daha kapsamlı bilgiler elde edebilirler. Bu makalede, Samsung Galaxy Watch5 Serisi’nin yeni sağlık güncellemesi hakkında daha ayrıntılı bilgiler bulacaksınız.

Yeni Özellik Nedir?

Samsung, Galaxy Watch5 Serisi akıllı saatlerinde sunduğu takvimli Âdet Döngüsü Takibi özelliğine cilt sıcaklığı ölçümünün eklendiğini duyurmuştur. Ayrıca Regl Döngüsü Takibi özelliği Natural Cycles (cilt sıcaklığı takibi) desteğiyle geliştirildi. Samsung’un sensör teknolojisine entegre edilen bu özellik, kullanıcıların cildindeki sıcaklık değişimlerini takip edebilmesini sağlar. Bu da bazal vücut sıcaklığının uyku esnasında doğrudan kişinin bileğinden daha doğru tahmin edilebilmesine olanak verir.

Samsung Galaxy Watch5 Serisi nasıl çalışır?

Galaxy Watch5 Serisi, daha doğru ölçüm için kızılötesi teknolojisini kullanır. Bu sayede çevresel koşullar farklılaşsa dahi ölçüm doğru yapılabiliyor. Ayrıca gelişmiş Âdet Döngüsü Takibi özelliği sayesinde, kullanıcılar yumurtlama dönemini de takip ederek, bir sonraki âdet dönemlerinin hangi güne denk geleceğini öğrenebiliyor. Özelliği aktifleştirmek için Samsung Health uygulaması üzerinden Regl Döngüsü Takibi özelliğinin açık hale getirilmesi ve en son regl görülen tarih aralığının girilmesi gerekiyor. Kullanıcı daha sonra “cilt sıcaklığından regl döngüsü tahmini” seçeneğini işaretleyerek özelliği kullanmaya başlıyor.

Regl Döngüsü Takibi Neden Önemlidir?

Normal şartlarda, kadınların âdet dönemini öngörebilmenin bir yöntemi olarak, vücut sıcaklığı verilerine de başvuruluyor. Kadınların regl dönemindeki bazal vücut sıcaklığı (BBT) normale göre farklılık gösterebiliyor.

Regl Döngüsü Takibi, kadınların üreme sağlığı açısından önemlidir. Ayrıca regl dönemi, bir kadının vücudunda gerçekleşen hormon değişiklikleri ve döngüsel olayların bir sonucudur. Bu süreç, bazı kadınlarda ağrı, hassasiyet ve rahatsızlık hissi yaratabilir. Ve Regl Döngüsü Takibi, kadınların regl döngüleri hakkında daha kapsamlı bilgiler elde etmelerine yardımcı olur. Bu bilgiler, kadınların doğum kontrolü yöntemleri, hamilelik planlama ve jinekolojik sağlık hizmetlerine erişim gibi konularda daha bilinçli kararlar almalarına olanak sağlar.

BBT ölçümleri, kadınların regl döngüsünü izlemek için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Ancak bu yöntem doğru yapılmazsa yanıltıcı olabilir. Samsung Galaxy Watch5 Serisi’nin yeni özelliği, kadınların regl döngülerini daha doğru bir şekilde takip etmelerine olanak sağlar ve bu süreci kolaylaştırır. Ayrıca, kullanıcılara kişisel sağlık durumlarını takip etmeleri için yeni bir araç sunar.

Samsung Galaxy Watch5 ve Galaxy Watch5 Pro hakkında daha fazla bilgi almak için;

Galaxy Watch5: www.samsung.com/galaxy-watch5

Galaxy Watch5 Pro: www.samsu   ng.com/galaxy-watch5-pro