Kategoriler
Emlak Haberleri

Şekeroğlu topluluğu gayrimenkul yatırımlarında hedef büyüttü

Sağlık, turizm ve gayrimenkul sektöründe Covid-19 salgını ve ekonomiye bağlı olarak zor bir seneyi daha atlattık. Şekerlisoy Topluluğu, 15 yıllık deneyimiyle sağlık, turizm, gayrimenkul ve girişim olmak üzere 4 farklı sektörde faaliyet göstermektedir. Topluluk, salgına rağmen 2021’d2 toplam cirosunu 800 milyon TL’ye çıkarmıştır. Böylece yüzde 42 oranında önemli bir büyüme gerçekleştirmiştir. Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy, topluluğun 2021 yılını değerlendirmiştir. Şekerlisoy;  “2021 bizim için gelişim, değişim ve büyüme senesi olmuştur. 2021 yılı için hedeflediğimiz 12 aylık ciro hedefimize yılın ilk 9 ayında ulaştık. Böylece yılı hedefimizin üstünde kapadığımızı söyleyebilirim. Sene sonunda gerçekleştirdiğimiz toplam ciro ise 800 milyon TL’ye ulaşmıştır.  Bu büyümeyi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz. Özellikle gayrimenkul alanında önemli yatırımlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bugünkü planlarımız doğrultusunda bu yatırımların çıktılarıyla beraber 2022’de yüzde 20 oranında büyüme gerçekleştirmeyi öngörüyoruz.

Bu hedeflere ulaşmamızda ve yaptığımızın işin kalitesini ortaya koyduğumuzu söyleyebileceğimiz birçok projelere imza attık. Ayrıca atmaya da devam edeceğiz. Bunlardan Mersin’de konumlandırdığımız, yaşamın başladığı bununla birlikte satışın devam ettiği Athena Residence; yakında ön satışa çıkacak projemiz Athena Premium ve yine portföyümüzde yer alan Elazığ Konakları projelerimiz mevcut. Ayrıca Athena Loft, Poseidon Tatil Sitesi  (Mersin), Poyraz Konakları (Bodrum), Dibekli Han Villaları (Bodrum) gibi yurdun farklı kentlerinde markalaşmış projelerimiz bulunmaktadır.” dedi.

‘‘Ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz’’

Şekerlisoy, 2022’deki hedeflerinden ve farklı sektörlerdeki yatırımlarıyla orta vadede Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olmayı hedeflediklerini dile getirmiştir. Ayrıca Şekerlisoy; “Zorlu geçen salgın süreci boyunca topluluk şirketlerimiz faaliyet gösterdikleri sektörlerde fark yaratan çalışmalar hayata geçirmiştir Böylece ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmiştir. Bundan sonraki süreçte de farklı sektörlerde yaptığımız yatırımlarla fark yaratmaya ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Büyüme hızımıza bağlı olarak her yıl aynı oranda istihdamımızı artırmayı planlıyoruz. Ayrıca gayrimenkul grubumuzda 200 kişilik istihdam kurmak en büyük hedefimiz. Bunun yanı sıra Şekerlisoy Topluluğu olarak, 2022 sonuna kadar Gayrimenkul Yatırım Fonu’muzu duyurmayı hedefliyoruz. Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun kuruluşuyla birlikte bütün portföyümüzü yatırım fonuna devretmeyi planlıyoruz. Üstelik yolumuza gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Gayrimenkul Yatırım Fonu olarak devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Gayrimenkul sektöründe 2022 hedefi 160 milyon TL

Şekerlisoy Topluluğu bünyesinde bulunan Gayrimenkul Grubu yurt içi ve yurt dışındaki yatırımlarına aktif olarak devam etmektedir. Grup, hayata geçirilen yatırımlarla birlikte gayrimenkulde 2022’de 160 milyon TL ciro hedeflemektedir. Şekerlisoy Topluluğu, 2022’nin sonuna kadar Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu duyurmayı hedeflemektedir. Böylece Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun kuruluşuyla birlikte bütün portföyünü yatırım fonuna devretmeyi planlamaktadır. Ayrıca yolunu gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Gayrimenkul Yatırım Fonu olarak devam etmeyi planlamaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…