Kategoriler
Ekonomi Gündem

Sgk faizsiz konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Faizsiz konut kredisi için hükümet harekete geçti. SGK’lıya 240.000 TL’nin üzerinde sıfır faizli kredi desteği sağlanacaktır. Bu müjdeli haber ardından “0 (sıfır) faiz konut kredisi başvurusu nasıl yapılır, sıfır faizli krediye kimler başvuru yapabilir?” gibi sorular yoğunlaşmıştır. Sgk faizsiz konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Sgk faizsiz konut kredisi başvurusu

SGK’lı olan hak sahipleri de krediden yararlanabilir mi? Öncelikle malulün kendisine kullandırılmaktadır. Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü durumunda dul eşine kullandırılmaktadır. Eşi hayatta değilse veya evlendiyse çocuklardan birisine kullandırılıyor. Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken; bunlar olmadığında öncelikle anaya veya babaya 1 konut ile sınırlı olmak üzere verilmektedir. Emekli Sandığı kapsamında; harp veya vazife malulü olmaları nedeniyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden faydalanma hakkına sahiptir.

Faizsiz konut kredisi almak için yapılması gerekenler

SGK’lı olan vatandaşlar çalıştığını aylığıyla beraber doğrudan ilgili birime giderek dilekçeyle başvuru yapıp hak sahibi olmak isteyecektir. Bunun dışında ayrıca SGK çalışanları e-Devlet üzerinden de başvurusunu yapabilmektedir.

Faizsiz konut kredisi almanın bir alt limiti bulunmaktadır. Bu limitin altında alanlar için sıfır faiz uygulaması yapılmamaktadır. Peki bu alt limit ne kadar? Bu sıfır faizli konut kredisi için 240 bin TL’nin üzerindeki alımlar için geçerli olacaktır. bu tutarı alabilmek için SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınacak hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası’na başvurulması gerekmektedir.

Kimler Sgk faizsiz konut kredisinden  yaralanabiliyor

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar yaralanabilmektedir. Ayrıca 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanabilmektedir. Kişinin ölmüş olması durumunda dul eşi kullanabilmektedir. Eğer eşi hayatta değil ise ya da evlendiyse çocuklardan birisi de kullanabilmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…