Kategoriler
Emlak Haberleri

Siltaş Yapı 2022’de yeni projelere imza atacak

Covid-19 salgını ve döviz kurlarında yaşanan yükselişin etkisiyle birçok sektör zorlu süreçler geçirmiştir. Bu sektörler arasında inşaat sektörü de zor günler geçirmiştir. Üstelik sektör, bütün etkenlere rağmen 2021’i toparlanma yılı olarak geride bırakmıştı. İnşaat sektörü, Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olmaktadır. Şehre değer katan yenilikçi projeleriyle dikkat çeken Siltaş Yapı da yılı yeni proje hazırlıklarıyla kapatmıştır. Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, 2021 yılını değerlendirmiştir. Ayrıca Özdemir 2022 yılına dair hedeflerini açıklamıştır.

Sektör normalleşme sürecinde, 2022’den umutluyuz

Murat Özdemir, 2021 yılında mevcut projelerinin satışlarını gerçekleştirdiklerini belirtmiştir. Ayrıca Özdemir sözlerine şöyle devam etti; “2021’de 2020 yılına kıyasla sektör bazında normalleşme süreci hızlanmıştır. Fakat döviz kurlarında yaşanan yükseliş maliyetleri artırarak bütün sektörleri olduğu gibi inşaat sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Yaşanan bütün etkenlere rağmen Türk inşaat sektörüne olan inancımız tam. 2022’de sektör adına umutluyuz. Siltaş Yapı olarak bu dönemde biz mevcut projelerimizin satışına odaklandık. Bunun dışında bir süredir gündemimizde olan yeni projelerimizin altyapı çalışmalarını hızlandırdık. 2022’de yeni projelerimiz en önemli önceliğimiz olacak.”

İnsan odaklı ve kente değer katan yapılar inşa ediyor

Özdemir, Siltaş Yapı olarak iş dünyasındaki 40 yılı aşkın köklü geçmişin doğrultusunda 2011’den beri inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirtmiştir. Ayrıca Özdemir; “İnsan odaklı ve şehre değer katan yapılar inşa eden bir şirket olmaktayız. Dolayısıyla bugüne kadar ağırlıklı olarak; Pendik, Kartal, Maltepe aksında iş merkezleriyle birlikte Siltaş Nova Park, Siltaş Mavi Park, Siltaş Teras Park, Siltaş Safir Park, Siltaş Flora Park ve Siltaş Marina gibi çok sayıda yeni nesil konut projesini hayata geçirdik. Son projemiz olan Siltaş Marina, İstanbul’un hızla değerlenen bölgelerinden Pendik’in sahil şeridinde marinanın karşısında inşa edilmektedir. 2022’de yine bulunduğu bölgeye değer katacak yeni projelerimize adım atacak olmanın heyecanı içindeyiz.” diyerek sözlerini tamamlamıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…