Kategoriler
Sağlık Yaşam

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort kış turizminde de tercih sebebi

Marmaris İçmeler, doğal güzellikleri ve şifalı yeraltı suları ile turistlerin ilgisini çeken bir tatil beldesi. Özellikle yaz aylarında popüler olan bölge, son yıllarda kış turizminde de adından söz ettirmeye başladı. Bunda, bölgedeki termal su kaynaklarının etkisi büyük. Bu termal sular, alternatif ve tamamlayıcı tedavi arayışında olanların uğrak noktası haline geldi. Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort de termal otel olması nedeniyle kış turizminde de tercih edilmektedir.

Marmaris İçmeler, denizi, kumları ve doğal güzelliği ile bilinen tatil beldelerinden biri. Ancak Marmaris İçmeler’in en önemli özelliklerinden biri, şifalı yeraltı sularıdır. Bölgedeki termal sular, yaklaşık 2 bin yıl öncesine dayanıyor ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Söz konusu içmeler Bölgesi’nde yer alan Kızılkum’dan çıkan termal su, 4.797 mg/L mineral değeri ile birçok rahatsızlığa da iyi gelen şifalı kaynaklardan biridir.

İçmeler Bölgesinde Termal Etki

İçmeler Bölgesi’ndeki termal sular, termo-mineral su banyosu, içme, inhalasyon, çamur banyosu gibi çeşitli türdeki yöntemlerin yanında iklim kürü, fizik tedavi, rehabilitasyon, egzersiz, psikoterapi, diyet gibi destek tedavilerinin birleştirilmesi ile yapılan uygulamalara termal tedavi adı veriliyor. Bölgedeki termal kaynaklar, özellikle dejeneratif eklem hastalıkları, kronik bel ağrısı, yumuşak doku hastalıkları gibi rahatsızlıklara iyi geliyor.

Termal Tedavinin Faydaları

Termal tedavinin faydaları, tarih boyunca insanlar tarafından keşfedilmiştir. Özellikle son yıllarda, alternatif ve tamamlayıcı tıp arayışında olanların ilgisini çekmektedir. Termal tedavinin faydaları arasında şunlar sayılabilir:

  • Ağrıları azaltır: Termal tedavi, kronik ağrıları azaltmada etkilidir. Özellikle, dejeneratif eklem hastalıkları ve bel ağrıları gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.
  • İyileştirici etkisi vardır: Termal tedavi, cildi ve dokuları yenileyerek iyileştirici etki gösterir. Özellikle, cilt hastalıkları, egzama, sedef hastalığı ve akne gibi problemlerin tedavisinde etkilidir.
  • Stresi azaltır: Termal tedavi, stresi azaltarak gevşeme sağlar. Bu nedenle, stresli ve yorucu bir dönem geçirenlerin tercih ettiği bir tedavi yöntemidir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Termal tedavi, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun direncini arttırır.
  • Uykuyu düzenler: Termal tedavi, uykuyu düzenleyerek kaliteli uyku uyumanıza yardımcı olur.

Marmaris İçmeler, yaz aylarında turistlerin uğrak noktası olmasının yanı sıra, son yıllarda kış turizminde de adından sıkça söz ettiriyor. Bunda, bölgedeki termal suların ve termal tesislerin etkisi büyük. Özellikle, Marmaris’in ılıman iklimi ve doğal güzellikleri, kış turizminde tatil yapmak isteyenler için ideal bir seçenek olmaktadır.

Kızılbük Thermal Wellness Resort

Marmaris İçmeler’de yer alan Kızılbük Thermal Wellness Resort, termal turizmin en önemli tesislerinden biridir. Kızılbük GYO tarafından 400 milyon dolarlık yatırım bedeliyle inşa edilen tesis, yaz tatili fırsatlarının yanı sıra, sonbahar ve kış mevsimlerinde de sağlık kaynağı termal tatil imkanları sunmaktadır. Tesis, deniz ve orman manzaralı sonsuzluk havuzu, sağlık kaynağı termal havuzlar, talassoterapi havuzları, Türk hamamı, sauna, buhar odası, buz çeşmesi, şok havuzları, şok duşlar, jakuzi, masaj odaları, sıcak taş yataklar, macera duşları, yoga, yüz/vücut bakım odaları, dinlenme alanları ve vitamin barları gibi imkanlar sunmaktadır.

Tesis Özellikleri nelerdir?

Kızılbük Thermal Wellness Resort, sağlık turizmi ve termal tatil konsepti ile hizmet veriyor. Tesis, 500 odası ve 1.000 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor. Odalarında modern ve konforlu bir dekorasyon kullanılıyor. Tesisin, açık ve kapalı yüzme havuzları, spa merkezi bulunmaktadır. Ayrıca fitness merkezi, restoran ve barları gibi birçok imkanı mevcuttur.

Kızılbük Thermal Wellness Resort, bölgeye önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Tesis tamamlandığında, 2 bin kişiye direkt, 3 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayacaktır. Böylece tesis, bölgede turizmin gelişmesine de katkı sağlayacaktır.

Diğer yaşam haberleri için tıklayınız…