Kategoriler
Proje Haberleri

Sıradışı bir tasarım D14 Konut Sitesi

D14 Konut Sitesi İstanbul Başakşehir’de yer alan bir projedir. Demiröz Grup tarafından hayata geçirilen projenin iç ve dış mimarisini REDA üstlenmiştir. İçe dönük ve sıradışı bir tasarımı olan proje hakkında detaylar, dairelerin özellikleri ve merak edilen diğer noktaları haberin devamında bulabilirsiniz.

Projenin mimari özellikleri

D14 Konut Sitesi 3150 metrekarelik inşaat alanı üzerinde yer almaktadır. Birbirinden bağımsız 14 adet villadan oluşan proje, farklı mimarisi ile ön plana çıkıyor. Villalar tek tip kat mimarisi ile hazırlanmıştır. Villaların her birinin kendisine özel açık alanı vardır. Bu açık alanların yanı sıra bir de tüm villaların ortak kullanım alanı bulunmaktadır. Bu ortak kullanım alanı özel olarak yeşillendirilmiş bir avlu şeklindedir. Villaların ortasında bulunan bu alanda ayrıca sosyal donatılara da yer verilmiştir.

D14 Konut Sitesi dış cephe kurgusunda girinti ve çıkıntılara yer verilmemiştir. Ana cephede boşluklar üzerinden hareket edilmiştir. Cephe kaplaması için sade malzemeler kullanılmış, çeşitli aydınlatma ve peyzajlarla cephe kurgusu ön plana çıkarılmıştır.

D14 Konut Sitesi sosyal donatıları

Projede villaların arasında bulunan ortak kullanım alanı hem yayaların hem araçların rahat hareket edebileceği şekilde tasarlanmıştır. Bu ortak kullanım alanında araçların park edilmesi için hem açık hem kapalı otoparkla bulunmaktadır. Ayrıca araç şarj etmek için araç istasyonları da düşünülmüştür.

Proje sosyal donatıları olarak ise yüzme havuzu bulunmaktadır. Bu yüzme havuzunda hem yetişkinler hem çocuklar için yüzme imkanı bulunmaktadır. Havuzun kenarında özel güneşlenme alanları bulunmaktadır. Bu sayede yaz aylarında özel olarak tatile çıkmadan bronzlaşıp güneşin tadını çıkarmak mümkündür. Bunun dışında yoga deckleri ve topraksız tarım alanları da diğer sosyal donatılar arasında yer almaktadır.

Diğer projelere göz atmak için tıklayınız