Kategoriler
Proje Haberleri

Sirius Florida sağlam temeller üstünde yükseliyor

Çiğli Yakakent’te inşası devam eden Sirius Florida projesi, mimari tasarımı, zemin yapısı ve teknik altyapısıyla öne çıkan bir konumda bulunmaktadır. Sirius Yapı A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, projenin özelliklerini anlatırken, Ekim ayında örnek dairenin ziyaretçilere sunulacağını belirtti.

Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde bulunan bir ülke olduğuna dikkat çeken Öncü, Hatay depreminin ardından Sirius Florida projesini revize ettiklerini ve sağlamlık ile konforu ön planda tuttuklarını vurguladı.

İzmir’in birinci derece deprem bölgesi olması nedeniyle, şirket olarak ciddi kararlar aldıklarını açıklayan Barış Öncü, “İnşaat, mimarlık, makine, elektrik, jeoloji ve jeofizik mühendisleri bir araya geldik. Zemin etüdü tekrar yapıldı ve Sirius Florida sağlam kayalık zemin üzerine inşa edilmiştir. Zemin iyileştirme çalışmalarına gerek duyulmadı. Yine de mevcut statik değerleri %20 daha güvenli kabul ederek yeni bir planlama yaptık. Beton dayanımını C25’ten C40’a yükselttik. İmar yönetmeliğinde önem katsayısı genellikle 1 olarak kabul edilirken, biz bunu 1.2 olarak belirledik. Daha güçlü ve dayanıklı binalar inşa ediyoruz. Amacımız maliyeti ikinci plana atarak, insanların güvende olacağı binalar inşa etmektir. Projemizi tercih edenlere güvenli evler sunmayı hedefliyoruz. Şimdi amacımız, insanların sevdikleriyle güven içinde yaşayabilecekleri konutlar sunmaktır. Bu nedenle inşaat alanında yeni bir döneme girdik. Gerektiğinde ankastre veya klimaları temin etmeyeceğiz. Eşyalar sonradan eklenebilir, ancak bir insan hayatını geri getirmek mümkün değil,” şeklinde konuştu.

2025 Sonunda 181 Konut Sahibini Bekliyor

Çiğli Yakakent’teki Sirius Florida projesinin sadece sağlamlığı değil, aynı zamanda mimari özellikleri ve sosyal olanaklarıyla da dikkat çektiğini ifade eden Barış Öncü, şehir içi, şehir dışı ve uluslararası yatırımcılardan büyük ilgi gördüklerini belirtti.

Şu anda temel aşamasında olan Sirius Florida’nın, 2025 yılı sonunda sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini dile getiren Öncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplamda 181 daireden oluşacak olan proje, 5 blokta yer alacak. 1+1 dairelerden 3 farklı tip, 2+1 dairelerden 2 tip ve 3+1 dairelerden tek bir tip bulunacaktır. Projenin ilerleyen aşamalarında dubleks bahçe ve penthouse daireleri de sunulacaktır. Daire içi detayları titizlikle düşündük. Kaliteli malzemeler ve kullanım kolaylığı ön planda tutulmaktadır. Evlerde yerden ısıtma standart olarak sunulacak ve asma tavan gibi ayrıntılar da ev sahiplerinin hayatını kolaylaştıracaktır. Kapalı otopark alanı yanı sıra elektrikli araç şarj istasyonları da projede yer alacak. Sosyal tesisler konusunda da zengin alternatifler sunulacaktır. Kapalı ve açık yüzme havuzları, spor alanları, yürüyüş yolları ve özel etkinlikler için tasarlanmış parti evi gibi alanlar, konut sahiplerine sosyal bir yaşam sunacaktır.

Şehre Yakın, Doğanın İçinde Sirius Florida

Sirius Florida’nın hem şehir merkezine yakın hem de doğanın içinde bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Barış Öncü, sözlerine şu şekilde devam etti: “Projemiz, konumunun avantajları ve temiz havasıyla öne çıkıyor. Şehir merkezine yakın olmanın yanı sıra, şehrin gürültüsünden uzak bir bölgede konumlanmış durumdayız. Sirius Florida, Anadolu Caddesi’ne ve çevre yoluna 2 km, çeşitli alışveriş merkezlerine 3-5 km, hastanelere ve özel eğitim kurumlarına ise 3-4 km uzaklıkta yer alıyor. Önümüzde geniş ve ferah bir alan, arkamızda ise Yamanlar Dağı ormanları uzanıyor.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…