Kategoriler
Gündem

Star Wars: Galactic Starcruise otelinin detayları

Ülkemizde Yıldız Savaşları konseptine sahip olan ev, bir zamanlar Türkiye gündemine oturmuşken ABD’de açılacak Star Wars konseptine sahip otel ise dünyada oldukça merak uyandırıyor.

Dünyaca ünlü bilim kurgu serisi Star Wars filminin konseptini alan otelin bu yılın sonbaharında açılacağı duyurulmuştu. Florida’nın Orlando şehrinde açılacak olan Star Wars: Galactic Starcruise otelinin detayları geldi.

Star Wars filminden esinlenen bu otel, özgün mimarisiyle diğer hiçbir otele benzemiyor. Ziyaret edildiğinde otel, ziyaretçiyi uzayın derinliklerindeymiş gibi hissettirecek kadar gerçekçi bir şekilde tasarlanmış durumda. Otelde uzaylılar ve filmdeki diğer karakterler mevcut durumda.

Uzay ve filmin simülasyonu oldukça gerçek ve sürükleyici bir hâl alacak. Otel etkinlikleri, tatil yapmaktan çok çalışmaya yönlendiriyor. Otelde konaklayacak olan konuklar, verilen talimatlara uymak; Yıldız Savaşları hikâyesine kendini adamak zorunda.

Star Wars oteli nasıl işliyor?

D23 Expo panelinde Disney, Star Wars: Galactic Starcruise otelini tanıttı. En fazla üç gün ve iki gecelik rezervasyonun yapıldığı otelin uzay gemisi şeklinde tasarlandığı görülüyor.

Orlando’da bulunan özel bir terminalden gemilere biniş gerçekleşiyor. İnteraktif simülasyonları içeren gemiye aynı anda binilip aynı anda iniliyor.

Halcyon adı verilen gemideki pencere görünümündeki ekranlarda, uzayın simülasyonu yer alıyor. Gezegenler arasında seyahat ettikçe ekranlardaki manzaralar da değişiyor.

Otel, gerçek bir deneyim yaşatacak

Otelde konaklayacak olanlar kendisini sürükleyici Yıldız Savaşları hikâyesinin içinde bulacak. Otelde kalacak olanlar, otel içerisindeki özel bir tesiste, Yıldız Savaşları serisinin sahnelerindeki istediği başrolü oynayabilecek.

Etkinlik bitinceye kadar otelden ayrılma olanağı bulunmazken gizli odalara yer verilmiş oteldeki konuklar, gizli direniş toplantılarına davet edilip katılabilecek.

Her geziden sonra sıfırlanacak

Her sefer yalnızca iki gün ve iki gece sürecekken sunulan interaktif deneyimler tamamen o geziye ait olacak. Sefer sonrasında beş gün boyunca kapalı duracak olan gemi, yeni konuklar için sıfırdan hazırlanacak. Bu yılın sonbaharında açılacağı daha önce söylenen otelin açılışı hakkında henüz kesin bir tarih verilmiş değil.