Kategoriler
Proje Haberleri

Sur Yapı’dan 3 yeni proje yolda!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, Sur Yapı projelerini ve Sur Yapı’nın patronu Altan Elmas’ın sektörle ilgili açıklamalarını kaleme almıştır. Özdemir,  ‘İstanbul’da 6 projeyle yola devam, Antalya’da 70 binlik şehir kuruyoruz’ başlıklı yazısına; “Türkiye’nin en büyük konut üreticileri arasında bulunan Sur Yapı’nın patronu Altan Elmas ile Altunizade’deki şirket merkezinde buluştuk. Ayrıca kendisi, KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı olmaktadır. Bu sebeple genellikle sektörü adına konuşmayı tercih eden biri ancak bu kez, Sur Yapı’yı konuşmak istiyorum. Çünkü Sur Yapı, şu anda İstanbul’da 6, Antalya’da 1 (çok etaplı) projede olmak üzere toplamda 20.009 konutluk üretimini sürdürmektedir. 2018’in ikinci yarısından itibaren sektörde ‘büyük ölçekli konut üretimleri’ azalmıştır. Buna rağmen bir şirketin bu kadar büyük çaplı konut üretimlerini fiilen sürdürüyor olması büyük başarı.” ifadelerini kullanarak başlamıştır.

“24.000 konutluk inşaat ruhsatımız var”

2018’de Türkiye’ye finansal saldırıyla başlayan kur atakları ve buna bağlı olarak konut kredisi faiz oranlarında artış yaşanmıştır. Ayrıca pandemi ve küresel yüksek enflasyon nedeniyle son 1.5 yılda inşaat malzemelerinde kaydedilen 4 kat fiyat artışı konut üretimini neredeyse yarı yarıya düşürmüştür.. Altan Elmas, konuyla ilgili şunları söylüyor; “2021’de İstanbul’da 2 yakada 3’er olmak üzere 6 projemiz devam etmiştir. Şu anda toplamda 4.000’i İstanbul’da olmak üzere 24.000 konutluk inşaat ruhsatımız bulunmaktadır. İstanbul’da geçtiğimiz sene 650 konut teslim ettik.

Ayrıca Antalya’da 20.000 konutluk projemizde de geçtiğimiz sene 1.200 konutu teslim ettik. 8.500 konutluk bölümde inşaat devam etmektedir. Antalya’yı tamamladığımızda ortalama 70.000 nüfuslu bir kent inşa etmiş olacağız. Bu yıl İstanbul’da 5 projeyle devam edeceğiz. Ayrıca yılsonuna kadar 1.200 konutu teslim edeceğiz. Bunun dışında Antalya’da ‘Sur Yapı Tatil Evleri’ projesinin satışını sürdürmekteyiz. 80 dönüm alanda, doğa içinde ve termal suyu da olan 70.000 devre mülk içeren çok büyük bir proje oluyor. Bu proje sektörde 2022’ye damgasını vuracak.”

Altan Elmas, Antalya’daki konut sektörünü değerlendirmiştir. Elmas şu açıklamalarda bulunmuştur; “Biz Antalya’ya bir proje için girmedik. Şehir inşa etmek için girdik. Öyle de oluyor. Fakat, rastgele de girmedik. Öncesinde ciddi araştırma yaptık. Sonuç olarak, Antalya satılır, Antalya’yı herkes alır. Çünkü Antalya kent olarak bir dünya markasıdır. 1,3 milyon metrekarelik alanda projeye girmek çok ciddi iştir. Şimdiye kadar projemizde bütün hedeflerimizi tutturduk. Öyle sanıyorum ki Sur Yapı Antalya, Çin dışında şu anda dünya genelindeki en büyük 5 konut projesi arasındadır.”

Sur Yapı tarafından İstanbul’a 2, İzmir’e 1 yeni proje

Altan Elmas, kendisine yöneltilen ‘İstanbul’da yeni projeler olacak mı?’ sorusunu da cevaplamıştır. Elmas, Ümraniye’de toplamda 750 konutluk 2 projeye başlamayı planladıklarına değinmiştir. Elmas, Beykoz’da imar planları tamamlanırsa 450 konutluk bir proje de orada hayata geçireceklerine dikkat çekmiştir. Ayrıca Elmas, Avrupa yakasında yeni yerler baktıklarının da altını çizmiştir. Altan Elmas, Antalya’yı yeni etaplarla devam ettirdiklerini dile getirmiştir. Ayrıca İzmir’de de Torunlar ve Hayat ortaklığında ruhsatı hazır başlamaya yakın bir projeleri olduğuna değinmiştir.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…