Kategoriler
Ekonomi Gündem

Tam altın ne kadar? 29 Kasım altın fiyatları

Haftanın ve kasım ayının son işlem gününde altın fiyatları ne kadar? Döviz kuru ve altının ons cinsindeki fiyatlarının yönünden paralel olarak etkilenen gram altın fiyatı, 29 Kasım’a sınırlı bir yükselişle başladı. Dün dolar/TL’deki aşağı yönlü harekete paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı 28 Kasım’da önceki kapanışa göre yüzde 0.2 oranında düşüş kaydetti. Gram fiyatı dünkü kapanışta 269,6 liradan işlem gördü.

Ons altın fiyatında teknik açıdan bin 450 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu belirten analistler, gram altın fiyatında ise destek konumunun 267 lira olarak, direnç konumunun ise 273 lira olarak izleneceğini kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar? 29 Kasım Cuma

Cumhuriyet altınıTam altın ve yarım altın piyasaları hangi seviyelerde takip ediyor? Ons altın haftanın ve ayın son işlem gününde hangi seviyelerde bulunuyor? Öte yandan çeyrek altın fiyatı ne kadar? Altının ons cinsindeki fiyatının yönünden paralel olarak etkilenen gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 15.23 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.777,51 lira iken satış fiyatı 1.821,48 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.723,65 lira iken satış fiyatı 1.756,82 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 859,13 lira iken satış fiyatı 881,10 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.455,97 lira iken satış fiyatı 1.456,17 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 430,91 lira iken satış fiyatı 440,55 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 269,32 lira iken satış fiyatı 269,45 lira seviyelerinde bulunuyor.

Piyasalardaki gelişmeler ne?

ABD ile Çin ilişkisi piyasaların odağında olmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Hong Kong’daki gösterilerde uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerinden sorumlu olarak nitelendiren Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onaylamasının ardından ABD ile Çin arasındaki görüşmelerin gidişatına yöneliş endişelerin arttığını aktaran analistler, bu gelişmelerle beraber azalan risk iştahının ve ons altın fiyatının dünden itibaren toparlandığını kaydetti.

Analistler, bu gelişmelerden sonra 5 Aralık’ta uygulanmaya geçirilmesi planlanan bazı gümrük tarifelerinin ertelenip ertelenmeyeceği ve Çinli yetkililerden gelebilecek konuyla ilgili açıklamaların piyasaların odağında olduğunu kaydetti.