Kategoriler
Ekonomi Gündem

TCMB Başkanı görevden alındı, dolar yükseldi… 6 Kasım döviz kurları

Erdoğan’ın TCMB Başkanı Murat Çetinsaya‘nın görevden alındığını açıklamasından sonra döviz kurları arasındaki dolar, bir yükselişi daha kaydetti.

Dünkü işlem gününün kapanış saatlerine doğru yukarı yönlü hareket eden dolar/TL yeniden 5,75 seviyesinin üstüne çıktı. Bugün 5,76 seviyelerine ulaşan lira karşısındaki dolar saat 12.20 sıralarında 5,75 seviyelerinde takip ediyor. Dolar kuru, haftanın üçüncü günü en düşük 5,7488 seviyesini gördü. 

 Lira karşısındaki dolarda 5,68 seviyesinin teknik açıdan destek konumunda olduğunu belirten analistler, 5,78 seviyesinin ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Dolar kaç TL? 6 Kasım Çarşamba

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinsaya‘nın işten çıkarıldığı bilgisinin ardından yükselen döviz kurları bugün yatay bir seyir izliyor.

Dün akşam saatlerinde yukarı yönlü hareketini sürdüren dolar kaç TL oldu? Aynı yönde ilerleyen euro ve sterlin haftanın üçüncü gününde şu saatlerde hangi seviyelerde bulunuyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 13.08’dan itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,75 lira, euro 6,38 lira, sterlin ise 7,41 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasalardaki gelişmeler neler?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinsaya görevinden alındı. Ak Parti’nin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Çünkü laf dinlemiyordu. Yeni arkadaş ile devam ettik, dedik ki faiz oranlarını düşüreceğiz. Faiz kalkınmada en büyük zulümdür, üretimi durdurur, sizin büyümenizi engeller, adımlar atılınca hava değişir.” dedi. Partisinin grup toplantısında bulunan Erdoğan’ın bu açıklamalarından sonra dolar/TL 5.72 seviyelerinden 5.75 seviyelerine yükseldi.

Yurt içi piyasalarında veri gündeminin zayıfken yurt dışındaki piyasalarda ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeler önem taşımaya devam ediyor. Analistler, bu konuya ilişkin belirsizlikler sürerken küresel piyasalar karışık seyirle devam ettiğini ancak genele yayılan iyimser havanın küresel risk iştahını artırdığını ve bunun da fiyatlara olumlu yansıdığını belirtiyor. Analistler, öte yandan ABD Merkez Bankası üyelerinin açıklamaları, Avrupa’da hizmet sektörü PMI ve perakende satışlar verilerinin piyasaların gündeminde olduğunu bildirdi.