Kategoriler
Ekonomi Gündem

Tedirginlik artarken TL güçlü duruyor… Piyasa yorumları

Küresel piyasalarda pandeminin ikinci dalgasına yönelik endişeler hâkim. Altın ve DXY küresel çapta değer kazanırken Alan Yatırım, liranın gelişmiş ülkelerin para birimleri karşısında güçlü görünüm sergilediğini belirtti. Analistler, dolar/TL paritesinde kısa vadeli düşüş trendinin bulunduğunu kaydetti.

Ziraat Yatırım bugünkü bülteninde “Bu sabah borsa endekslerinde satıcılı bir görüntü hâkimken Japon Yeni, alıcılı. Powell’ın dünkü konuşmasında negatif faiz konusunda olumsuz görüş belirtmesi ile birlikte dolar endeksi (DXY) de 100 seviyesinin üzerinde.” ifadelerini kullandı. Ziraat FX bülteninde, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin de hafif satıcılı görünüm sergilediğini kaydedildi.

Alan Yatırım, yurt içi piyasaların, küresel piyasalardan pozitif yönde ayrıştığını belirtti. Analistler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının küresel piyasalardaki risk iştahını azalttığını bildirdi.

Meksa Yatırım, virüs endişesi ve Powell’ın açıklamasıyla beraber altın ve dolar kurunun güç kazandığını ifade etti. Meksa’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı lira karşısındaki dolar kurunun kâr satışları içerisinde bulunduğunu kaydetti.

Dolarda kısa vadeli düşüş

Analistler, lira karşısındaki dolarda kısa vadeli düşüş eğiliminin bulunduğunu belirtti. Alan Yatırım bugünkü bülteninde USDTRY‘de “…kısa vadeli direnç seviyeleri 7.01 ve
7.05’te, destek seviyeleri ise 6.96 ve 6.92’de bulunmaktadır.” açıklamalarını yaptı.

Alan Yatırım lira karşısındaki avro kurunda orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu, kurdaki direnç noktalarının 7.59 lira ve 7.63 lirada bulunduğunu, destek konumlarının ise 7.54 lira ve 7.49 lirada olduğunu bildirdi.

Lira karşısındaki Amerikan doları yüzde 0,31 oranında değer kaybetti. Euro kurundaki kayıp ise yüzde 0,61 oranında oldu.

DXY 100’ün üzerinde

Analistler, FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarından sonra tedirginliğin arttığına işaret etti. Küresel piyasalardaki tedirginlik artarken DXY de yukarı yönlü eğimini arttırdı. Saat 13.12 dolar endeksi, yüzde 0,12 oranındaki artış ve 0,124 puanlık yükselişle 100,415 seviyesinde bulunuyor.