Kategoriler
Proje Haberleri

Tema İstanbul 2 ve Tema World tanıtıldı

İstanbul’un değerli projeleri arasında yer alan Tema İstanbul 2 ve Tema World,  yapılan lansmanla basına tanıtılmıştır. Proje, Mesa, Aktaş, KanturAkdaş Ortaklığıyla hayata geçirilecektir. Projede asıl amaç ilk iki etapta yakalanan kalite ve başarıyı en üst seviyeye taşımak.

Tema İstanbul ve Tema İstanbul Bahçe Projelerinin Son Etabı Tema İstanbul 2 Hayata Geçiriliyor

Alıcıların isteklerine göre biçimlenen Tema İstanbul 2 projesi ilk iki etabın hemen yanında hayata geçirilecektir. Yapılan lansmanda konuşan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Tema İstanbul’daki yaşam kalitesini güçlü birlik yapımızla daha da ileriye taşımak istiyoruz. Büyük bir kısmı peyzaja ayrılan projede ayrıca villalar da yer alacak. Tema İstanbul 2 projemizi 18 aya kadar tamamlamayı planlıyoruz.” Dedi.

Çetinsaya, içerisinde ve çevresinde yaşayanların hayat kalitesin hareketlendirecek Tema World eğlence parkını da 2024 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu da Mesa olarak 52 yıldır en iyi bildikleri işi yapmaya devam ettiklerini söyleyerek, “Tema İstanbul’un yeri bizim için çok ayrı. Beraber çalıştığımız aynı değerleri paylaştığımız ortaklarımızla beraber projeye ve bölgenin potansiyeline güvendik.  Ayrıca Tema İstanbul projesi büyüklüğünün yanı sıra imalat ve satışta tutturduğu referans başarılarıyla çok özel ve örnek proje oldu.” Dedi.

KanturAkdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur da, 2021 pandemi dolayısıyla kısıtlamalar, karantina, ekonomik sıkıntılarla anılacak. Pek çok sektörde, özellikle tedarik firmalarında büyük sorunlar yaşanmıştır. Amerika’dan Avrupa’ya, Uzakdoğu’ya dek enflasyonun yükselmediği ülke yok. İnşaat ve gayrimenkul piyasasının bu durumdan etkilenmemesi söz konusu olmazdı. Fakat en az düzeyde etkilenen piyasa olduğunu söyleyebiliriz. Pek çok piyasada işler durma noktasındayken bu süreci iyi yönettiğimizi söyleyebiliriz.” Dedi.

Projeni %90’ı Yeşil Alanlara Ayrıldı

Tema İstanbul 2 projesinde en dikkat çeken özellik projenin büyük bir kısmının yeşil alanla ayrılmasıdır. Kişi başına düşen 37 metrekarelik peyzaj alanıyla proje ayrıca yüksek yaşam standartları sunmaktadır. Pek çok sosyal olanağın olduğu projede ayrıca 3 km yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve diğer sosyal imkanlarıyla beraber 70×800 ölçülerinde “yeşil koridor” yer alıyor.

Tema İstanbul 2 projesi 2 bin 280 daire ve 70 villadan oluşuyor

Projede 80 metrekare ile 196 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip daireler yer alacak. Projede 2 bin 280 daire bulunacaktır. Ayrıca bu daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olacak planlanmıştır. Projede dairelerin yanı sıra 70 adet villada bulunmaktadır. 1,5 milyon metrekare alan üzerine inşa edilecek Tema İstanbul 2 için teslimlerinin 2023’de yapılması hedeflenmektedir.

Tema World Eğlence Merkezi Olacak

Tema World, İstanbul’un hızla gelişen ekonomisine yardımcı olacak, yeme-içme, oyun, eğlence gibi sektörleri bir araya getirecek Yaşam Merkezi olacaktır. Ayrıca yılda 15 milyon ziyaretçinin hedeflendiği Tema World’ün 2024 yılının ilk aylarında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…