Kategoriler
Ekonomi Gündem

Tersane İstanbul 15 bin kişiyi istihdam edecek

İnşaatının büyük bölümünün bir yıl içinde tamamlanacağı belirtilen Tersane İstanbul projesi yaklaşık 15 bin kişiye iş kapısı olarak açılacak. İçerisinde birçok sosyal donatıya da yer verilecek proje, Beyoğlu’nda hizmet verecek. İstanbul’a yeni bir soluk getirecek proje 280 bin metrekare genişliğindeki alana kurulacak.

Haliçport olarak da bilinen büyük projenin bir yıl içinde büyük bölümünün hizmete açılacağını duyuran Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız AA muhabirine konuştu. 

Projenin her aşamasını kontrol ettiklerini belirten Yıldız, proje alanındaki tarihi binaların da özgün yapıları korunarak restore edildiğini kaydetti. ”Aileler, gençler burada çalışma imkânı bulacak. Burada 15 bine yakın gencimiz iş imkanına kavuşacak.” diyen Belediye Başkanı, proje alanının içerisinde müzeler, konser, tiyatro ve sinema salonları, kültür merkezleri, sergi alanları, iş alanları gibi birçok mekân yer alacağını belirtti.

Haliçport, ilçeyi turizm merkezi yapacak

Tersane İstanbul projesini ülkenin en büyük turizm yatırımlarından birisi olduğunu söyleyen Haydar Ali Yıldız, projenin Beyoğlu’nu turizm merkezi durumuna getirilmesini sağlayacağını kaydetti. Alanın yurt dışından da ziyaretçi çekeceğini kaydeden Yıldız şöyle konuştu:

”Burası yeşil bir alan ve halkın denizle buluşma noktası olacak. İstanbul halkı deniz kenarından istifade edeceği büyük bir meydana kavuşacak. Bu alan halkla iç içe bir mekan olarak tasarlandı. İnsanlar buradaki cafeteryalarda simit yiyerek çayını, kahvesini içerek Tarihi Yarımadayı izleyebilecek. Alan içinde mesire alanları, park ve bahçeler, müzeler, kültür merkezleri, kütüphane, oteller, tiyatro ile sinema salonları, sergi alanı, 5 bin 700 araç kapasiteli kapalı otopark, dükkanlar olacak. Yurt içi ve yurt dışından binlerce misafir gelip burayı ziyaret ederek, alışverişlerini yapabilecekler. Tersane İstanbul bu anlamda Türkiye’nin en büyük turizm yatırımlarından birisi.”

Tarihi yapılar turizme kazandırılacak

Çürüyen eski binaları restore ettiklerini aktaran Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kendi dokusu korunarak restore edildiğini vurgulayarak bu yapıların turizm sektörüne kazandırılacağını ifade etti. 

AA’nın muhaberine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yıldız şu ifadelerini kullandı:

“Projede asla yüksek yapı yapılmıyor. Bu alandaki bütün tarihi yapılar aslına uygun restore ediliyor. Tarihi doku korunarak, muhafaza edilerek bir kültür anlamında miras korunmuş olacak ve turizme kazandırılacak. Mart ayında bir ünite çalışması tamamlanacak. Tersane İstanbul’un büyük bir kısmı 1 yıl içerisinde tamamlanıp halkımız ve turizmin hizmetine sunularak hizmet vermeye başlayacak.”