Kategoriler
Proje Haberleri

Tersane İstanbul gençlere istihdam kapısı olacak

Tersane İstanbul Projesi için ilk hedef Türkiye üzerinde ekonomik istihdamın yaratılması olacak. Çalışmaların hız kazandırıldığı saha içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından atılan temelin tamamlanmasıyla birlikte açılışı için 2021 yılı beklenmektedir.

Tersane İstanbul ekonomide büyük rol oynayacak

Geçtiğimiz 23 Şubat tarihinde projenin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştır. Tersane İstanbul projesi; 250 bin metrekarelik alan üzerindeki inşasına devam ediliyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AA muhabirine bilgi vermiştir. Yıldız, aktardığı bilgilere göre projenin Türkiye üzerindeki kazanımlarının büyük olduğu söylemiştir. Beyoğlu’nda başlatılan bir İstanbul projesi olarak karşımıza çıkan Tersane İstanbul, tüm Türkiye’de önemini hissettirecek.

Projenin başlangıcından beri her aşamasını yakından takip ettiğini söyleyen Yıldız, yeniden hizmete açılması için gün sayılan alanın yerli ve yabancı turistlerin çekim merkezi haline dönüşeceğini aktarmıştır. İlgili projenin tamamlanmasıyla birlikte Beyoğlu halkı rahatlıkla sahil üzerinde gezinti yapabilecektir. Ayrıca binlerce genç için de iş fırsatları açılacaktır.

İlk hedef tarihi dokunun korunması olarak belirlendi

Bölge üzerinde gerçekleştirilen çalışmaların ilk olarak tarihi binalara ilişkin restorasyon olarak ortaya çıktığını aktaran Haydar Ali Yıldız; çevreye yerleştirilen modern yapılarla birlikte Türkiye’nin ve İstanbul’un turistik bölge olması açısından bu projenin büyük bir arz yakaladığını belirtti. Söz konusu proje halkın tam olarak arzu ettiği gibi denize ulaşma imkanı sunmaktadır. Haliç kenarında gerçekleştirilen büyük proje tıpkı bir İstanbul efsanesi haline gelmiş Taksim Meydanı gibi olacaktır. İstanbul ve çevresindeki vatandaşların alan içerisinde yeme-içme hizmetlerinden yarar sağlaması mümkün olacaktır. Ayrıca her türlü ihtiyaca cevap verecek olan açık pazarlardan alışverişini yapması mümkündür. Çocukların neşeli seslerinin alan üzerinde yoğunluk kazanacaktır. Ve ayrıca insanların torunları ve aileleriyle deniz kenarında hoşça vakit geçirebilecektir.

İşsiz gençlere yeni bir istihdam kapısı doğuyor

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Tersane İstanbul projesinin hem istihdamın hem de ülke ekonomisi adına büyük katkı yarattığı belirtmiştir. Projenin planlanan bitiş süresinin 2021 tarihinde olması planlanmaktadır. Ayrıca Türkiye turizminde önemli roller üstlenecek proje hakkında detaylar verilmiştir. Turizme hizmet etmesi beklenen alan aynı zamanda bir kültür hizmeti haline dönüşecektir. İçerisinde 4 müze ile belli başlı otellerin bulunacağı alanda ayrıca kütüphane ve dükkân tarzında yeme-içme hizmeti veren mekanlara ağırlık kazandırılacaktır. Alışveriş mekanlarının öne çıktığı Haliç kenarında denize nazır gerçekleştirilen proje, şimdiden turistlerin yeni gözdesi olmaya adaydır.