Kategoriler
Gündem

Tiny House Fuarı Türkiye’de ilk mez İstanbul’da düzenlenecek

Covid-19 salgını ve deprem gibi doğal afetler neticesiyle modüler yapılara yalnızca 1 senede talep yüzde 40 oranında artmaktadır. Ayrıca dünyada pazarın büyüklüğünün ise 2026’ya kadar 153,7 Milyar dolar olması ön görülmektedir. Gün geçtikçe ilginin arttığı bu yapılar konut fabrika, hastane gibi çeşitli alanlarda kendini göstermektedir. Ayrıca inşaat sektörünün de geleceğine ışık tutuyor. Bu sebeple artan talep fuar ihtiyacını beraberinde getirmiştir. Bu çerçevede Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından ülkemizde 3 ile 5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek “Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım & Dekorasyon Fuarı” 20.000 ziyaretçi hedefi ile sektörün buluşma noktası olacaktır.

Bütün dünyayı etkileyen Covid-19 salgını yalnızca sağlık alanında değil yaşamımızda birçok alanda değişikliğe sebep olmuştur. Yaşam biçimi değişikliğimiz bazı alanları olumsuz etkilerken bazı alanlarda ise tam tersi rağbeti arttırmıştır. Bu alanların başıda ise salgından, kalabalıktan nasıl kaçarız sorusu ile Tiny House yani küçük konutlar gelmektedir. 2008 küresel mali krizi sonrasında bir moda olan küçük ev hareketi, ABD’de ivme kazanmıştır. Üstelik salgın sürecinde Türkiye’de yakalanmış gibi görünmektedir. Bu sebeple bu yapılar ülkemizde yalnızca deniz, kum, güneş anlayışından farklıdır. Dolayısıyla alternatif bir tatil anlayışını da ortaya çıkarmaktadır.

Modüler Yapılara Dair Her Şey Tiny House Fuarı’nda

Bu durum fuar firmalarının da dikkatini çekmiştir. Bu konuda Tureks Uluslararası Fuarcılık kolları sıvamıştır. 3-5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ilk defa düzenlenecek “Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım & Dekorasyon Fuarı” ile sektörün bütün paydaşlarını bir araya getirecektir.

Fuar, şimdiden sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer almaktadır. Ayrıca Tiny House’lardan prefabrik fabrikalara, bunglov evlerden yeşil yapı malzemelerine, geçici konut binalarından çevre ve peyzaj düzenlemelerine kadar geniş ticaret ağı ve ürün çeşitliliğiyle dikkat çekmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…