Kategoriler
Toki Haberleri

Toki 100 bin arsa başvuru şartları neler? Fiyatları ne kadar?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından toplam 250 bin konut hayata geçirilecektir. Ayrıca konutlar dışında bu sene 100 bin arsa da satışa sunulacaktır. Peki Toki 100 bin arsa başvuru şartları neler ve bu arsalar hangi illerde satılacaktır. Arsa almayı düşünen vatandaşlar başvuru şartlarını merak etmektedir. Konunun detayları haberimizin devamında yer almaktadır.

Toki 100 bin arsa başvuru şartları neler?

Genel olarak başvuru şartlarına baktığımızda; T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Ayrıca arsanın bulunduğu ilin sınırları içerisinde oturmaktır.

Söz konusu arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek gerekmektedir. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmektir.

Yoksul ve dar gelirli olmak gerekmektedir. Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması gerekmektedir.

Yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak gerekmektedir. Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması gerekmektedir.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 250 bin konut inşa edilecektir. Konutların dışında TOKİ ayrıca Türkiye genelinde 100 bin adet alt yapılı arsa satışa sunulacaktır.

Söz konusu toplu konut projesindeki 100 bin adet arsanın elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış şekilde teslim edilecektir. Ayrıca arsaların imar planları hazır ve inşaat yapmaya hazır olacak şekilde satışa sunulacaktır. Başvuru yapmayı düşünenler arsa başvurusu için 500 TL başvuru ücreti ödeyecekler.

Arsa fiyatları ne kadar?

2023 yılı ile 2028 yılları arasından toplam 250 bin konut amaçlı arsa satışa sunulacaktır. İlk etapta ise 100 bin arsa satışa sunulacaktır. Arsa fiyatlarına bakıldığında ise iki farklı şekilde arsa satışa sunulmaktadır.

Birinci tip arsalar 350 ile 500 metrekarelik değişen büyüklüklerdedir. Bu arsaların fiyatları ise 192 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Taksitler ise 1.604 TL’den başlamaktadır.

İkinci tip arsaların fiyatları ise 112 bin 500 TL’den başlamaktadır. Taksitler ise 937 TL’den başlamaktadır. Bu projede ise İlk evim ilk işyerim projesi adı verilmiştir.

Toki 150 bin arsa projesi ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…

“Toki 100 bin arsa başvuru şartları neler? Fiyatları ne kadar?” için 6 yanıt

Arsanın il sınırları içersinde yerleri planda bellimi örneğin istanbul tuzla aydınlı bölgesindeki sınırları haritada neresi

Merhaba Emin Bey,
Yerler belli ancak TOKİ henüz bu haritaları yayınlamadı. Yakın zamanda TOKİ’nin bu haritaları veya adreslerini yayınlamasını bekliyoruz.

Da Sakarya ilinde ilçeler belli fakat hangi semtlerde yerleri neresi hangi mahalle bunlar nezaman belli olacak

Ben konuta basvuru yaptim fakat bunu arsaya cevirmek istiyorim bu mumkunmu

Merhabalar konut başvurusu yapan kişi arsa başvurusu da yapabilirmi

Merhaba Mehmet Bey,
Maalesef hem konuta hem de arsaya başvuru yapılamamaktadır. İkisinden biri tercih edilmesi gerekmektedir.

Yorumlar kapatıldı.