Kategoriler
Proje Haberleri

TOKİ Gaziantep Kuzey Şehir’de yaşam başlıyor

“Türkiye’nin en büyük konut projesi” olma özelliğine sahip olan, Gaziantep Kuzey Şehir Projesi’nde yapımı tamamlanan konutlar, hak sahiplerine teslim ediliyor.

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde merkez Şehitkamil ilçesinde 8,5 milyon metrekare arsa alanında inşa ettiği projenin ilk etabında sona gelindi. Konutların anahtar teslimi yapılıyor.

Gaziantep Kuzey Şehir projesinde toplam 50 bin konut bulunacak. Proje, Türkiye’nin en büyük toplu konut alanı olacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’ye örnek olacak bir şehir kurma hedefiyle yola çıktıkları Gaziantep Kuzey Şehir‘de ilk etabının tamamlandığını ve hak sahiplerinin evlerini teslim almaya başladığını ifade etti.

Fatma Şahin; Gaziantep Kuzey Şehir projesini çok kısa sürede hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Şahin, şu anda ilk etapta mevcut bulunan 3 bin 500 konuttan yüzde 80’inin tamamlandığını ve teslimatın başladığını ifade etti. Fatma Şahin, nisan ayına kadar bu etaptaki kalan konutların da hak sahiplerine tesliminin gerçekleştirileceğini müjdeledi.

Fatma Şahin, projenin ikinci etabı olan bin 500 konut için de çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Fatma Şahin, şunları kaydetti:

“Bu sayede toplam 50 bin konutun 5 bini tamamlanmış oluyor. Bölgede 1,5 milyon metrekare alanı belediye olarak biz aldık. Evlerdeki en büyük maliyet arsa maliyeti. Şimdi iş adamlarımızla, sanayicilerimizle, ticaret ve sanayi odalarımızla herkesin kendi işçisini ev sahibi yapabileceği bir modeli hayata geçirmek istiyoruz. Özel sektörü bu işin içine sokacak yeni bir modeli hayata geçiriyoruz. Çünkü alt yapıyı Büyükşehir Belediyesi getirince, arsa maliyeti çok düşük olunca ev fiyatları da düşük olacak. Bu da işçi ve iş veren açısından cazip hale geliyor.”