Kategoriler
Toki Haberleri

Toki indirim kampanyası 2020 başvuruları başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından her yıl düzenlenen ve kolay ödeme fırsatı sunan Toki indirim kampanyası 2020 için başvurular 06 Mayıs 2020 tarihinde (Bugün) başladı. Borcunu erkenden ödeyerek satın aldığı taşınmazın tapusunu hemen almak için başlatılan kampanya için başvurular başladı. Hem konut hemde alanlar için geçerli olacak olan indirim kampanyası ile daha az ödeyerek taşınmazın sahibi olabilecekler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konut ve işyeri için başlatılan kampanya kapsamında peşin ödeme yapılması durumunda indirim fırsatı sunuluyor. Borcunu zamanından önce erken ödeyerek taşınmazın tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar için bu yıl yine TOKİ indirim kampanyası 2020 başlatıldı. Önceki yıllarda da düzenlendiği gibi bu yılda yine düzenlenen kampanyada erken ödeme yapılması durumunda indirim imkanı bulunuyor. İndirimden faydalanmak için ise başvurunun yapılması gerekiyor. Başvurular ise 06 Mayıs 2020 Çarşamba günü itibarı ile başlamış durumda.

Kampanyada indirim oranı ne kadar?

06 Mayıs 2020 tarihinde başlayan indirim kampanyası ile borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen taşınmaz sahipleri için yüzde 20 indirim imkanı sunuluyor. Satın alınan konut ve işyerlerinin vadesi bir yılın üzerinde olanların başvurabileceği kampanyaya, geri ödemesi en geç 2018 yılına kadar başlamış olan vatandaşlar başvuru yapabiliyor.

Toki indirim kampanyası 2020 kapsamında konut ve iş yerlerinin borcunun tamamını kapatamayanlar da faydalanabilecekler. Borcunun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar borç tutarının yüzde 25’inden az olmamak kaydı ile yapacakları ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatından yararlanabiliyorlar.

Toki indirim kampanyası 2020 başvuruları ne zaman sona eriyor?

06 Mayıs 2020 tarihinde Çarşamba günü başlayan başvurular 19 Haziran 2020 tarihinde sona eriyor. Başvurular 19 Haziran 2020 tarihine kadar ilgili bankaya yapılması gerekiyor. İndirim kampanyasından yararlanmak isteyen daire ve iş yeri satın alan vatandaşlar daha önce Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamış oldukları banka şubesinden konut kredisi kullanabiliyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara peşin ödeme yapılması durumunda yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. Konut ve iş yeri satın alanlara yönelik düzenlenen kampanyanın başvuruları 06 Mayıs 2020 ile 19 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Toki indirim kampanyası 2020 başvuru şartları

Toki indirim kampanyası 2020 ile ilgili ödemekle yükümlü olduğu aidat veya herhangi bir  borcun olmaması gerekiyor. Geri ödeme taksiti 2018 yılının Aralık ayının sonuna kadar başlayan daire ve işyeri alıcıları yaralanabilmektedir. 

Ancak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından her sene düzenlenen Toki indirim kampanyası 2020 ile ilgili vade sayısı 12 ay veya bir yılın altında olan projeler kampanyaya dahil olmamıştır. 

Kredi şartları neler?

T. Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından kampanya kapsamında konut kredisi kullanılmaktadır. İndirim kampanyasından faydalanmak isteyen konut satın alanlar için 1 ay ile 180 ay vade ve yüzde 0.82 faiz oranı ile kredi kullanabilecekler. Toki’den iş yeri alan vatandaşlar ise 1 ay ile 120 ay  arasında değişen vade ve yüzde 0.82 faiz oranı ile kredi kullanarak indirim kampanyasından faydalanabilecekler. Her iki kredi türü için bankalar tarafından binde 5 tahsis ücreti alınacak.