Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ indirim kampanyası için son iki gün!

TOKİ indirim kampanyası son günlerine adım atıyor. Buna göre, 6 Mayıs’ta başlanan kampanyanın sonuna gelinmek üzere. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortaya atılan uygulamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) olan borcunu kapatan kişi tapu sahibi oluyor. Böylece konut ve iş yerinde tapu kazanmak isteyen kişilerin satış bedeli üzerinden indirim sağladığı görülmekte. Ancak geçtiğimiz ay 6 Mayıs’ta başlayan bu sürecin tamamlanmasına yalnızca 2 gün kaldı.

TOKİ indirim kampanyası için son başvuruları alınıyor

TOKİ’nin her yıl belirli tarihlerde düzenlemiş olduğu borcunu hemen öde kampanyası bu yıl itibariyle son günlerini yaşıyor. Satış bedeli üzerinden toplu ödemelerin indirime girdiği kampanyada konut ve iş yeri sahibi olmak isteyenler geçtiğimiz ay itibariyle başvurularını yaptı. 6 Mayıs’ta başlayan sürecin 17 Haziran itibariyle sonlanacağı bilgisi paylaşılırken, bu başvurular için kişilerin yalnızca 2 günü kaldığı görülüyor.

Kampanyadan yarar sağlayarak satış bedelleri üzerinde yüzde 20 indirime sağlayanlarda özellikle faiz oranlarına ilişkin düşüşle birlikte gözle görülür bir artış söz konusu. Kampanyada şimdiye kadar 14 bin 281 kişi yarar sağlamış ve kampanyada yer alan vatandaşların 12 bin 833’ü borçlarını kapatmıştır. Böylece tapu sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların evlerinde rahatlıkla oturuma başladığı söylenebilir.

Bu esnada kampanyada yer almak isteyen bir diğer kesim ise tüm borçları ödemek yerine taksit imkanına başvuranlar oluyor. Bu vatandaşları, toplam borç üzerinden yüzde 25’inden az olmamak kaydı ile peşin ödemelerde yüzde 20 indirimden yarar sağlamaktadır.

Böylece bu uygulama altında borcunun tamamını kapatmayan 1448 konut ve iş yeri alıcısının olduğu saptandı. Bu kişilerin borçlarını tamamen kapatmadığı görülse bile peşin ödemelerle yüzde 20 indirim sağladığı görülüyor. Ayrıca bugüne değin TOKİ indirim kampanyasından yarar sağlayanların yüzde 68’i borçlarını banka kredisi kullanmadan kişisel tasarrufları sayesinde kapattığı da söylenebilir.

Son başvuru tarihi 19 Haziran Cuma

TOKİ indirim kampanyası için geride son iki gün kaldı. 19 Haziran Cuma günü başvuruların sonuna gelineceğinin haberini veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kişilerin belirlenen süreye kadar bankaya başvurabileceğini belirtti. Bu tarihten sonra yapılacak herhangi bir borç kapatmalarında toplu indirim söz konusu olmayacak.

Başvuru yapmak isteyenlerde en önemli şartın konut ve iş yeri alıcıları üzerinde TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak gibi herhangi borcu bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca kampanyaya katılım sağlamak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilir.