Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ indirim kampanyasının ikincisini düzenleyecek

TOKİ indirim kampanyası için başvuruları 21 Ekim’de başlatacak. Başkanlık, her yıl düzenlendiği kampanyayı bu yıl iki defa düzenleyecek. Kampanya kapsamında borç bakiyesinin en az yüzde 25’ini ödeyenlere yüzde 20 indirim uygulanacak. Borcunu kapatanlar ise tapusunu alacak.

TOKİ Başkanlığı, borcunu erken ödeyip tapusuna hemen kavuşmak isteyenlere yönelik yılın ikinci indirim kampanyasını düzenleyecek. Yoğun talep nedeniyle her yıl düzenlenen kampanya, bu yıl iki defa düzenlenecek. Başvurular 21 Ekim’de başlayacak. Kampanya kapsamında konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 20 indirim uygulanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya için başvurular 21 Ekim ile 19 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ödemeleri devam eden konut ve iş yeri alıcıları borcunu peşin olarak ödeyip tapusunu alacak. Bunun için yüzde 20 oranında indirime gidilecek.

Borcunu ödeyemeyenler de katılacak

TOKİ indirim kampanyası, borcunun tamamını kapatamayacak yurttaşlar için de geçerli olacak.

TOKİ tarafından düzenlenen kampanyaya borç bakiyesini tamamen kapatamayacaklar da katılabilecek. Ancak yurttaşlar, borcunun tamamını ödeyemese de borç bakiyesinin en az yüzde 25’ini ödemek zorunda. Borç bakiyesinin en az yüzde 25’ini ödeyenlere de yüzde 20 oranında indirim uygulanacak.

Söz konusu indirim kampanyası için başvurular 21 Ekim 2020 tarihinde başlayacak. Kampanyaya yönelik son başvuru tarihi ise 19 Kasım 2020 olarak belirlendi. Bu tarihten sonra yapılacak ödemelerde ise indirim yapılmayacak.

Kampanyaya kimler katılabilir?

Gayrimenkul alıcılarının TOKİ‘ye ödemesi gereken aidat veya herhangi bir mevcut borcunun olmaması gerekiyor. Ayrıca, 2019 yılının haziran ayına kadar konutu satın alan ve taksitleriyse en geç söz konusu dönemde başlayan alıcılar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen kampanyaya katılacak.

Öte yandan kampanyaya katılacak kişilerin ödemesi gerektiği taksit sayısının 13 aydan az olmaması gerekiyor.

Konut kredisi kullanılabilecek

Kampanyadan faydalanmak isteyen taşınmaz alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzaladığı bankadan konut kredisi kullanabilecek.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada “Kampanyadan, satışları 2019 yılı haziran ayının sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 yılı haziran ayı sonu itibarıyla başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasından yararlanamayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.” ifadeleri yer aldı.