Kategoriler
Toki Haberleri

Toki yüzde 25 indirim kampanyası başlattı

Kampanya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tarafından başlatılmıştır. Daha önceki yıllarda genel olarak yüzde 20 ve 22 indirim yapılmıştır. 2022 yılında ise bu indirim oranı değişmiştir.  2022 yılı Eylül ayında başlatılan kampanya kapsamında indirim oranı yüzde 25 olacak şekilde uygulanmaya başlanmıştır. Toki yüzde 25 indirim kampanyası başvuruları ne zaman başlıyor? Başvurular ne zaman hangi tarihte sona erecektir? Tüm bu soruların cevapları haberimizin devamında yer almaktadır.

İndirim kampanyası borcunu erken kapatarak satın almış olduğu taşınmazın Tapu Senedi’ni kendi üzerlerine almak isteyenler daire veya iş yeri sahipleri için başlatılmıştır. Bu indirim kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşlar başvuru yaparak indirimden faydanacaklardır. Böylece başvuru yapan vatandaşlar yüzde 25 indirim hakkı kazanacaktır.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen ve satışları 2021 yılı Haziran ayının sonuna kadar vadeli olarak gerçekleşmiş, geri ödeme taksitleri en geç 30 Haziran 2021 tarihinden önce başlamış olan ve geri ödemeleri hali hazırda devam eden projeleri kapsamaktadır. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler kampanya kapsamı dışında kalmaktadır. Bu kapsamda yer alan konut veya işyeri sahipleri bu kampanyaya başvurabileceklerdir.

Toki yüzde 25 indirim kampanyası

Başlatılan kampanya kapsamında başvurular 23 Eylül 2022 tarihinde Cuma günü başlayacaktır. Başvurularda son gün ise TOKİ tarafından 19 Ekim 2022 tarihi belirlenmiştir. Bu kapsamda  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından indirim kampanyası düzenlenmiştir.

İndirim kampanyası kapsamında kalan borcun tamamı yatırılması durumunda indirim uygulanacaktır. Ayrıca borcunun yüzde 25’inden az olmamak üzere yapılacak ödeme miktarı için geçerli olacaktır. Tüm bu iki ödeme tutarları için yüzde 25 oranında indirim uygulanacaktır.

21 Eylül 2022 tarihinde başlayacak Toki yüzde 25 indirim kampanyası kapsamında borcunu peşin olarak ödemek isteyenler bu indirimden faydalanacaktır. Ayrıca kalan tutarın en az yüzde 20’sini ödemek isteyen konut veya işyeri sahipleri de yararlanacaklardır. Böylece satın aldıkları konut yada iş yeri içi  daha az ücret ödenmiş olacaktır. Kampanyaya 19 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecektir. 

Tamamını peşin ödeyemeyenler indirimden yararlanıyor

Başlatılan yüzde 25 indirim kampanyasından borçlarının tamamını kapatamayan kişiler de faydalanmaktadır. Ancak  bu kişilerin indirimden faydalanılması için kalan borcunun en az yüzde 25’ini peşin olarak ödemesi gerekmektedir. Yüzde 25’den az olmamak şartı ile yapılan peşin ödemelerde yine yüzde 25 indirim kampanyasından yaralanma imkanı bulunmaktadır.

Arsalar için de indirim var

Geri ödemeleri devam eden arsalar için de indirim fırsatı sunulmaktadır.  İndirim için başvurular 23 Eylül 2022 tarihinde başlayacaktır. Ayrıca 14 Ekim 2022 tarihinde ise sona erecektir. İndirim oranı ise arsalar için yüzde 12.5 olarak uygulanacaktır.

Toki indirim kampanası ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…

“Toki yüzde 25 indirim kampanyası başlattı” için 2 yanıt

Yorumlar kapatıldı.