Kategoriler
Proje Haberleri

Topkapı 29 lansmanı gerçekleştirildi

Topkapı 29, İstanbul’un merkezinde tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. Proje, eşsiz lokasyonuyla harika bir deneyim sunmaktadır. Akzirve konu projesi, 8 milyar liralık yatırımla hayata geçirilmektedir ve 1.441 daire bulunmaktadır. Otelden AVM’ye, 10 bin metrekarelik parktan sağlıklı yaşam merkezine kadar farklı yatırımları bir araya getirmektedir. Proje ön talep aşamasında yoğun ilgi görmüştür. Ayrıca yatırımcılardan daire sayısının 4 katı talep alan proje, lansmana özel kampanyayla satışa çıkmaya hazırlanmaktadır. Topkapı projesi, Akzirve’nin Türkiye’de 30 yıldır sürdürdüğü yatırımların bir yenisidir.

Şehrin kalbinde yükselen projenin lansmanı yapılmıştır. Bütün yolların kesişim noktasında yükselen proje, Akzirve’nin Türkiye’deki 30 yıllık deneyimiyle LEED sertifikalı yaşam tarzını inşa etmektedir. Direkt E-5 bağlantısının yanında bütün toplu ulaşım hatlarının hemen yanı başında konumlanan proje, her dairede yüksek tavan ve balkon standardıyla sürdürülebilir çevreye katkıda bulunmaktadır. Projede, entegre yaşam şehri konseptini yeşille donatılmış bahçesiyle bütünleştirilecektir. Ayrıca 1+1’den 5+1’e kadar farklı tipte 1.441 daire yer almaktadır. Ünlü mimarlık grubu Chapman Taylor tarafından tasarlanan projede, cadde mağazalarından ofislere, yaşam ve alışveriş merkezlerinden ünlü markalarından birinin işleteceği otele kadar bir ekosistem sunulmaktadır.

Topkapı 29 İstanbul’un merkezinde eşsiz olanaklar sunuyor

Akzirve İcra Kurulu Üyesi Cihat Kılıç, Topkapı projesinin şehrin kalbinde konumlandığını belirtmiştir. Ayrıca projenin şehrin birçok yerine 10 dakika uzaklıkta olduğunu da söylemiştir. Kılıç, dünya normlarına sahip projenin konut, ticaret, eğitim, sağlık ve turizm gibi pek çok sektörde farklı, yeni ve prestijli gelişmelerin yaşandığı canlı ve renkli Topkapı semtinde hayata geçirildiğini dile getirmiştir. Ayrıca Topkapı 29’un kendine has mimarisi ve konseptiyle bölgenin yeni sembolü olacağını da vurgulamıştır.

Kılıç, projeyle beraber Topkapı’nın canlı ve renkli günlerine kavuşacağını kaydetmiştir. Ayrıca, şu bilgileri verdi: “İlk dairelerimizi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023’de teslim edeceğiz. Ön lansmanda büyük ilgi gören daireler, lansman süreciyle beraber hazırladığımız özel kampanyalarla yatırımcıları beklemektedir. Zirvede yeni yaşam İstanbul’un tam merkezinde başlayacaktır.”

Bütün ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandı

Kılıç, projenin site halkının bütün ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde mimarlık grubu Chapman Taylor tarafından tasarlandığını belirtmiştir. Ayrıca projenin çeşitli kullanım alanlarıyla bölge içerisinde çok amaçlı bir cazibe merkezi olacağını da söylemiştir. Kılıç, projenin yalnızca İstanbul’a değil Türkiye’ye yenilikler getiren yeni bir ekosistem sunduğunu dile getirmiştir. Ayrıca yerden ısıtma sistemine sahip balkonlu dairelerin tavan yüksekliğinin net 3.05 metre olarak tasarlanmıştır. Kılıç, projede konutların güncel deprem yönetmeliğine uygun inşa edildiğine dikkati çekmiştir.

Cihat Kılıç, projenin zengin olanaklarıyla herkesin deneyimlemekten ve paylaşmaktan keyif alacağı büyük bir mahalle karakteri taşımaktadır. Kılıç, Topkapı 29 projesinin geliştirme alanı içinde bulunan 10 bin metrekare büyüklüğünde kent parkın bulunacağını vurgulamıştır. Ayrıca konser ve yazlık sinema gibi önemli kültür-sanat ve eğlence etkinliklerine ev sahipliği yapacak parkın şehrin merkezinde eşsiz güzellikler sunacağını da söylemiştir.

Ön tanıtım sürecinde konut sayısının 4 katı talep gördü

Cihat Kılıç, projede büyüklükleri 1+1’den 5+1’e kadar farklı tipte 1.441 adet daire bulunduğunu belirtti. Ayrıca dairelerde teslimler başladığında önemli bir ihtiyacı gidereceğini de anlatmıştır. Kılıç, yalnızca konut inşa etmediklerini, şehre bir “başyapıt” kazandırmayı amaçladıklarını ifade etmiştir. Aynı zamanda projenin eşsiz özelliklerinden dolayı yerli ve yabancılardan büyük ilgi gördüğünü de belirtmiştir. Kılıç, ön lansman sürecindeki yatırımcı ilgisine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ön lansman sürecinde yatırımcıların ilgisinden fazlasıyla memnun kaldık. Yerli ve yabancı yatırımcılardan daire sayısının 4 katı talep olmuştur. Bu ilginin lansmanla beraber artarak devam edeceğini düşünüyoruz. İstanbul’un merkezinde bulunan projemizde sunduğumuz fiyat avantajlarıyla beraber tanıtım sürecine özel kampanya da başlatıyoruz. Daire fiyatlarımızın metrekaresi 56.000 TL’den başlamaktadır.”

Kanada’dan Güney Kore’ye yatırımcı talebi

Cihat Kılıç, kaba inşaatta ilerleme oranının %35 olduğunu kaydetmiştir. Ayrıca şu ana dek konutların %10’u için satış sözleşmesi imzalanmıştır. Bunların %10’unun da yabancı olduğunu anlatmıştır. Kılıç, yabancıların çok geniş bir coğrafyadan projeye ilgi gösterdiğini de belirtmiştir. Ayrıca; Uğurum Kanada’dan Rusya’ya, Çin’den Güney Kore ve bazı Avrupa ülkelerinden yatırımcıların konut talebinde bulunduğunu ifade etmiştir.

Cihat Kılıç, Topkapı 29’un özel tasarımının yanı sıra ödeme planlarında da özel avantajlar sunduğunu vurgulamıştır. Kılıç, %50 peşin ödemelerinde kalan kısım için 24 ay vade farksız ödeme planı sunduklarını söylemiştir. “60 ay içinse %0.99 oranlı kredi imkanı sağlıyoruz. Aynı zamanda, müşterilerimizin talepleri kapsamında kişiye özel ödeme planları da sunmaktayız. Bütün yatırımcıları, dünya normlarındaki projemizde, avantajlardan yararlanmaya davet ediyoruz.” dedi.

Topkapı projesi zengin sosyal donatılar sunmaktadır

Projede ticari birimlerin yanı sıra ofis, otel, rezidans ve alışveriş caddesi de bulunmaktadır. Dünyaca ünlü bir marka tarafından işletilecek otel, uzun süreli konaklamaların yanında iş ve turistik amaçlı kısa süreli konaklamalara da imkan sağlamaktadır.

Sosyal tesisleriyle de öne plana çıkan Topkapı projesinde fitness salonu, studio, SPA, kapalı ve açık havuz, kafe, sinema salonu, dinlenme salonu, kütüphane, TV alanı ve ortak çalışma alanı gibi sosyal alanlar bulunmaktadır. 4 bin metrekarelik sosyal tesislerde sağlıklı yaşam sunulmaktadır.

Topkapı 29’un peyzaj tasarımlı avluları ve parkları hem projenin belkemiğini hem de yeşil ve sağlıklı bir yaşam tarzına zemin oluşturmaktadır. Çim alanlar, yapraklı ağaçlar, pergola gölgesindeki oturma alanları, kokulu çiçek bahçeleri, su temalı düzenlemeler, egzersiz parkurları, çok amaçlı sahalar, kaykay pisti ile tüm ev sahipleri açık havada kendilerine ait bir alana sahip olduklarını hissedebileceklerdir.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…