Kategoriler
Ekonomi Gündem

Trump kararnameyi imzaladı, altın fiyatları ne kadar oldu? 28 Kasım 2019

Dünkü kararnamenin ardından altın fiyatları 28 Kasım’a yatay bir seyirle başladı. Altının gram cinsindeki değeri, dolar kurunun dünkü yükselişine rağmen ons altın fiyatındaki azalışa paralel olarak düşüş kaydetti. Dolar kurundan ve altının ons cinsindeki değerinden paralel olarak etkilenen gram altın 27 Kasım’ı bir önceki kapanışa göre yüzde 0,2 oranındaki düşüşle 270,3 liradan kapattı.

Ons altın fiyatında bin 450 dolar seviyesinin teknik açıdan destek konumunda bulunduğunu belirten analistler, altının gram cinsindeki değerinde ise teknik açıdan 267 liranın destek konumu olarak izleneceğini; direnç konumunun ise 273 lira olarak takip edileceğini kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar? 28 Kasım Perşembe

Cumhuriyet altınıTam altın ve yarım altın piyasaları hangi seviyelerde takip ediyor? Ons altın şu saatlerde hangi seviyelerde bulunuyor? Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Altının ons cinsindeki fiyatının yönünden paralel olarak etkilenen gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 12.46 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.783,34 lira iken satış fiyatı 1.827,49 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.729,30 lira iken satış fiyatı 1.762,61 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 861,95 lira iken satış fiyatı 884,01 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.457,89 lira iken satış fiyatı 1.458,14 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 432,32 lira iken satış fiyatı 442,00 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 270,23 lira iken satış fiyatı 270,38 lira seviyelerinde bulunuyor.

Trump kararnameyi onayladı

Küresel resesyon endişeleri nedeniyle yatırımcılar altını güvenli bir liman olarak görüyor. ABD ile Çin arasındaki yeniden alevlenen ticaret savaşı küresel piyasalarda endişeler yaratıyor. Küresel piyasalardaki risk iştahı, altın fiyatlarını da etkiliyor. ABD Başkanı Donald Trump kendisine gelen “Hong Kong İnsan Hakları ve Demokrasi Yasası” adlı yasa tasarısını onayladı. Tasarı, kaybolan ya da öldürülen Amerikan ve Alaska yerlilerine yönelik bir görev gücü kurulmasını öngörüyor.  

Hong Kong’daki gösterilerde uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerinden sorumlu olan Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını içeren kararnamenin iki ülke arasında süregelen ticaret görüşmelerine dair oluşan iyimser yönde süren imajı olumsuz yönde etkileyebileceğini ifade eden analistler, bu durumun küresel piyasalardaki risk iştahını azaltabileceğini kaydetti. Öte yandan iki ülkenin de yöneticileri arasından çözüme dair mesajlar gelmeye devam ediyor.