Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

TÜİK Açıkladı: “Konut Satışlarında Yüzde 50 Artış”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamaları konut satışlarında eşsiz bir artış olduğunu gösteriyor. TÜİK, tarafından geçtiğimiz şubat ayı konut satışları istatistikleri açıklandı. Karşılaşılan değerlere bakıldığında, Şubat 2020 için konut satışlarının yüzde 50 arttığı gözlemleniyor.

Büyükşehirler konut alımında en çok tercih edilen bölgeler olmayı sürdürdüğü ve bunların arasından İstanbul yüzde 19,1 oranına sahip olması, sıralamada en çok konut satışı olan il konumuna yükselmesine neden oldu. Artan konut satışlarında İstanbul’u izleyen ve ikinci sıraya yerleşen Ankara ili oldu. Yüzde 11,2 oranlık bir gelişme sağlayan ili, üçüncü sırada yüzde 6,5 ila İzmir karşılıyor.

Zeynep Tandoğan açıklama yaptı

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan tarafından getirilen açıklamada, faizlerin düşmesiyle birlikte gelen emlak sektöründe ki canlılığın artarak devam edeceği yönünde gözlemleri olduğunu dile getirdi. Türk yatırımcıların yanı sıra ülkemizde yabancı yatırımcıların da bir hayli fazla olması, konut satışlarının önümüzdeki aylar için yeniden yıldız gibi parlayacağı belirtiliyor.

Türkiye’nin geneline bakıldığı zaman şubat ayı toplam 118.753 konut satışı sağlandığını söyleyen Tandoğan, faiz oranlarındaki düşüşler dolayısıyla konut satışlarındaki artan oranlara gösteriyor ki, ileri ki dönemler için konut satışlar daha fazla yükselişe geçecek. Kredili satışların artış göstermesindeki en büyük neden faiz oranlarında yapılan indirimler olduğunun açıkça belirginliğini sözlerine ekledi.

İkinci el konut satışlarında hareketlenme söz konusu

İkinci el satış konut satışlarında gözle görülür bir yükselişin dikkatini çeken Tandoğan, 2019 yılının şubat ayına bakıldığında 2020 yılı aynı tarihler içerisinde ikinci el konut satışlarının yüzde 77,8’lik bir artış söz konusu olduğunu ve toplam rakamın 81.450 olarak gözüktüğünü söyledi. Yabancı yatırımcılarında harekete geçerek bu oranda yüzde 20,6 artış sağladığını da belirtmeden geçmedi.