Kategoriler
Toki Haberleri

Tüm emekliler ev sahibi olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut üretiminde emekliye yüzde 25 kontenjan ayrıldığını söyledi. Hükümetin üç yıllık Yeni Ekonomi Programı döneminde 12 milyon emeklinin refah düzeyini yükselecek, konut sahibi olmalarını sağlamak için bütün olanaklar seferber edilecek.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından üç yıllık dönemde toplam 250 bin sosyal konut inşa edilecek. Üç yıllık dönemde, emeklilerin uygun koşullarda ev sahibi olmalarını sağlamak için sosyal konut projeleri desteklenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projelendirilmekte olan konut üretiminde emeklilere yüzde 25 konut kontenjan ayırdıklarını söyledi. Bakan Kurum “Talepler doğrultusunda uygun alanlarda konut projeleri geliştiriyoruz” dedi.

2019 yılının başında satışa çıkarılan 50 bin sosyal konutun toplam 12 bin 500’ü emeklilere ayrıldı. TOKİ, daha önce konut sahibi olmayan ve dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdürüyor. Özellikle dar gelirli olan vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olması hedefindeki TOKİ, bu yıl yaklaşık 16 bin konutun satışını gerçekleştirdi. Konut ve sosyal donatı üretim hedefini her yıl biraz daha artıran TOKİ, 2003-2019 döneminde “Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği” kapsamında 81 ilde 3 bin 682 şantiyede yaklaşık olarak 843 bin konuta ulaştı. Sosyal konut üretimine ağırlık veren TOKİ, dar ve orta gelirli ailelerin dışında engelli, emekli, gazi ve şehit yakınları için de konut üretiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, TOKİ’nin Türkiye’nin her bölgesinde emeklilerin bütçesine uygun, uzun vadeli ödeme imkânı sunan konutlar hayata geçirdiğini söyledi. Kurum, “Emekliye İkinci Bahar kampanyası ile de uygun fiyat ve taksitlerle emeklilerimize özel uygulamalar hayata geçirdik” diye konuştu. Bakan Kurum, emeklilerden gelen talepler doğrultusunda uygun alanlarda konut projeleri geliştirildiğini de belirterek sözlerini tamamladı.