Kategoriler
Ekonomi Gündem

Türk gayrimenkul yatırımcıları Dubai’yi tercih ediyor

Türkiye’de yabancı yatırımcılara 250 bin dolar yatırım karşılığında vatandaşlık hakkı tanınmıştır. Bu durum gayrimenkul sektöründe yabancı oranını her geçen gün artırmaktadır. TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı konut satış istatistikleri verilerine göre; yabancılara yapılan konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,4 artmıştır. Böylece satışlar 7 bin 363’e ulaşmıştır. Aynı uygulama Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılmaktadır. Yürürlükte olan yabancı vatandaşlık kanunundaki son değişiklik, yabancı yatırımcıların taleplerini artırmıştır. 21 Eylül’de yapılan düzenlemeyle vatandaşlık şartının 1 milyon dirhemden 750 bine düşürülmesi, Türk gayrimenkul yatırımcıları Dubai kentinde yatırım turuna çıkarmıştır. Dubai merkezli gayrimenkul şirketi Damac Group’un  Satış Danışmanı Aslıhan Çaybaşı, yeni düzenleme hakkında bilgi vermiştir. Çaybaşı; “750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık 205.000 dolarlık yatırımı Dubai’de yapan yabancı yatırımcılar, kendileri ve aileleri için süresiz oturma iznine sahip olabiliyor. Yatırımcılara kolay vize ve bütçe dostu ödeme imkanlarıyla yatırım amaçlı yapılan satın alma işlemlerinde kiralama seçenekleri gibi büyük kolaylıklar da sunulmaktadır.” dedi.

Dünyanın en güvenilir şehirleri arasında

Aslıhan Çaybaşı, Yatırımcıların yabancıya vatandaşlık hakkı getiren yasadan yararlanarak dünyanın en güvenilir şehirleri arasında bulunan Dubai’de yaşama ve iş kurma avantajı elde ettiğini söylemiştir. Ayrıca Çaybaşı; “Dubai, dünyada lüks konut piyasasının kalbinin attığı bir şehirdir. Böylelikle gayrimenkulde kazançlı yatırımın adresi olmaktadır. Dubai’nin yatırım yapmayı kolaylaştıran olanakları, yatırımcıların kazançlı iş fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanıyor. Dubai’de şirket kurulumları dışında hiçbir alanda vergi şartı bulunmamaktadır. Yatırımcılar doğru yatırımlarla yaşam standartlarını yükseltebiliyor. Dünyanın en yüksek maaşlarına sahip şirketlerde aradıkları pozisyonu bularak kariyer yaşamlarına yön verebiliyorlar. Yüksek seyreden kira fiyatları neticesinde de yatırımlar kısa sürede kendini amorti edebiliyor.” dedi.

Dubai kentinde prestijli ve kazançlı yatırım fırsatı

Aslıhan Çaybaşı, 2002’den beri geliştirdikleri projelerle Ortadoğu’nun lüks konut piyasasına yön verdiklerini dile getirmiştir. Ayrıca Çaybaşı; “100’den fazla uluslararası ödüle sahip yüksek katlı dev mimari yapılardan, prestijli otel ve tatil köyüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Şimdiye kadar 34.400 adet dairenin teslimatını tamamladık. Konfor ve lükste sınırları aşan projelerimizle yatırımcılarımızı prestijli ve kazançlı yatırımlarla buluşturuyoruz. Kısa zamanda kendini amorti eden projeler, sözleşme imzalanır imzalanmaz kazandırmaya başlamaktadır. Projelerimizin yüzde 90’ı Dubai’nin en yüksek kira getirisine sahip Business Bay bölgesinde yer almaktadır.” şeklinde ifade etti.

Türk yatırımcıların radarında

Çaybaşı, hayata geçirdikleri projelerde yatırımcılara uygun ödeme şartları sunduklarına dikkat çekmiştir. Ayrıca Çaybaşı; “Damac Hills ve Damac Hills 2 projeleri, merkeze 15 ve 25 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. Bu projeler özellikle Türk yatırımcılar tarafından büyük ilgi görmektedir. Okul, klinik, golf sahası, market zincirleri gibi donatılarıyla mini bir şehir olarak tasarlanan projeler, villa ve rezidanslardan oluşmaktadır. Hazırlanan uygun ödeme planlarında, ön ödemenin dışında kalan tutarı faizsiz taksitlendiriyoruz. Üstelik bölgedeki hızlı gelişim karşısında projelerimizin katma değeri de her geçen gün artmaktadır. Özellikle yatırım amacıyla projemizden konut alan yatırımcılarımız, büyük bir kazanç elde etmektedir.” ifadelerinde bulunmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…