Kategoriler
Dünya Gündem Sağlık

Uganda ve Norveç’te yeni vaka sayıları

Uganda Sağlık Bakanlığı tarafından bugün yayımlanan verilere göre 19 Temmuz’da bin 853 teste karşılık dört yeni vaka tespit edildi. Vakaların ikisi yabancı kamyon sürücüsü olurken Uganda vatandaşları arasındaki vaka sayısı, bin 69 kişi olarak kayda geçti.

Uganda’da KOVİD-19 kaynaklı ölüm, bugüne kadar bildirilmedi. Bugün yapılan testlerin 343’ü şikâyeti olanlar ve KOVİD-19 temaslılarına yapıldı. Ülkedeki yapılan test sayısı, 247 bin 646 oldu.

Salgına yakalananların bin 71’i iyileşti. İyileşenlerin arasında ülke vatandaşı olmayanlar da var.

Yabancı kamyon sürücülerinin Güney Sudan ve Ruanda ülkelerinden geldiği, Elegu ve Mirama giriş noktalarında tespit edildiği bilgisi paylaşıldı. Diğer iki vakaysa Amuru ve Tororo şehirlerinden.

Uganda’da aktif  vaka sayısı

Ülkedeki aktif vaka sayısı, 142 kişi. Ülkedeki mevcut koronavirüs hastalarından 121’i Uganda vatandaşı. 19’u ise yurt dışından geldi. Diğer ikisi ise mülteci.

Girişine izin verilmedi

Yedisi Kenyalı, ikisi Tanzanyalı olmak üzre yabancı kamyon sürücüsü dokuz kişinin test sonucu, pozitif çıkan kişilerin Uganda’ya girişine izin verilmedi.

Norveç’te koronavirüs

Bugün şu dakikalara kadar Norveç’te 7 bin 392 teste karşılık altı yeni vaka tespit edildi. Vaka sayısı, 9 bin 34’e ulaşırken ülkeden yeni ölüm bildirilmedi. Yeni koronavirüs hastalığı nedeniyle ülkede yaşamını yitirenlerin sayısı, 255.

Yoğun bakımda yatan hasta sayısında, düne göre bir değişiklik olmazken KOVİD-19 hastalığına yakalanan bir kişi daha solunum desteğine bağlandı. Ülkedeki yoğun bakım ünitesinde ve solunum desteğinde birer hasta bulunuyor.

İskandinav ülkesindeki en çok yeni vaka, başkent Oslo’dan geldi. Burada dört kişiye daha yeni tanı konuldu. Son iki haftada 43 vakaya rastlanan Oslo’daki toplam vaka, 2 bin 924 oldu. Oslo, toplam vakanın en fazla olduğu il.