Kategoriler
Gündem

Uluslararası Çalıştay, Sur Yapı Antalya projesini ziyaret etti

Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye olan 11 adet ülkenin yanı sıra KKTC’den üst düzey ülke temsilcilerinin de ziyaret ettiği Sur Yapı Antalya projesine yönelik uluslararası ziyaretlerin bir yenisi daha eklendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen Uluslararası İnşaat Çalıştayı, Sur Yapı Antalya projesinin şantiyesinde teknik bir gezi düzenledi. En iyi kentsel dönüşüm projesi seçilen ve uluslararası alanda ödüle sahip projenin gezisine, 65’i yabancı üst düzey bürokrattan oluşan yaklaşık iki yüz kişilik bir heyet katıldı. Proje hakkında değerlendirmede bulunan ziyaretçiler, Sur Yapı Antalya projesinin diğer ülkelere referans olacak nitelik taşıdığını belirttiler.

Azerbaycan İnşaat Bakan Yardımcısı Ragim Latifov, Özbekistan İnşaat Bakan Yardımcısı Sherzod Hidoyatov isimlerinin yanı sıra; Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Moldova ve Yakutistan’dan üst düzey yetkililer de şantiye alanını gezdi. Yetkilileri, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim ve İller Bankası Bölge Müdürü Fuat Koçak ağırladı.

Projenin detaylarının aktarıldığı projenin satış ofisinde yapılan sunumda katılımcıların soruları da yanıtlandı.

‘Referans’ proje büyük ilgi görüyor

Projeyi büyük bir şehir olarak nitelendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Antalya Projemiz, gerek kentsel dönüşüm modeliyle gerekse akıllı şehir fonksiyonlarıyla tüm dünyaya örnek teşkil ediyor ve Türkiye’nin İstanbul’dan sonra marka değeri en yüksek kenti Antalya’nın değerine değer katarak dünyanın dört köşesinden dikkatleri üzerine çekiyor. Projemiz, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecindeki uygulanan model anlamında uluslararası bir bilinirliğe sahip. Referans proje oldu.” dedi.

Bugüne kadar farklı ülkelerin vatandaşı olan 29 kişinin; yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı olan 27 kişinin projeden konut aldığını dile getiren Elmas, buna yabancı bir üniversite de dahil olmak üzere yerli ve yabancı birçok kurum ve kuruluşun projeyi ziyarete geldiğini açıkladı.