Kategoriler
Ekonomi Gündem

Uzay turizmi: Von Braun 2025’te yörüngede olacak

Dünya manzarasının eşlik edeceği Von Braun, 2025 yılında konaklama amaçlı kurulacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) bulunan birkaç astronot dışında uzayda yaşamın henüz görülmediğini herkes biliyor.

Otel amaçlı kullanılacak Von Braun uzay istasyonunda bulunan 24 adet kapsülde toplamda 400 kişilik kapasite bulunuyor.

Gelen güncel bilgilerde, 2025 yılına gelindiğinde ise uzayda yaşam başlaması planlandığı yer alıyor.

DHA’nın aktardığı bilgilere göre; altı yıl sonra 400 kişinin konaklayabileceği bir otelin hizmete açılması bekleniyor. Gateway Foundation tarafından tasarlanan otelde mutfak, restoran ve sinemalar da bulunacak.

Haftada 100 turist getirecek

Almanyalı bilim insanının ismini taşıyan Von Braun adlı otel, içerisinde yapay yer çekimiyle dizayn edilen bir ortamı barındıracakken her hafta ortalama 100 turistin ziyaret etmesi Firma tarafından bekleniyor.

Çalışanlarının ve müşterilerinin konforlu zaman geçirmesini sağlamak ve uzun süre konaklayabilmesini sağlamak amacıyla yapay yer çekimli ortam yaratılırken 2025 yılında yörüngeye fırlatılacak uzay istasyonu, otel konseptinde olacak.

Dış ve İç halkaların birbirinin etrafında dönerek yapay bir yer çekimi yaratılmasını sağlayacak şekilde tasarlanan Von Braun misafirlerinin normal bir biçimde hareket etmesini sağlayacak.

Otel olarak kullanılması planlanan araç, UUİ‘nin yapımında kullanılan teknolojiyi barındıracak.

Uzay ajanslarına ve turistlere kiralanacak

24 adet kapsüllerin bazıları kalıcı olarak konaklamaya açılacağı bildirilirken Von Braun istasyonunun bazı kapsülleri de uzay ajanslarına kiralanacak. Geriye kalan kapsüller ise turizme açılacak.

Konaklama amacıyla kullanılacak uzay aracının geçtiğimiz yıllarda 2022 yılında hizmete sunulacağı söyleniyordu.

Projede Tim Alatorre’nin imzası bulunuyor.

Von Braun Station

Hindistan’ın uzay aracından sinyal kesildi

2025 yılında hizmete sunulması planlanan otel gündemdeyken, dün, Hindistan’dan üzücü bir haber geldi.

Hindistan’ın Chandrayaan-2 aracı, Ay’ın su arama amacıyla Güney Kutup bölgesine inen ilk araç olacakken Ay’ın yeryüzüne inmeye 2,1 kilometre yükseklikte aracın Dünya’yla bağlantısı koptu.

Chandrayaan-2 aracının sert bir düşüş yaşadıktan sonra parçalandığı tahmin edilirken operasyon başarıyla gerçekleşseydi Hindistan, Ay’a inen dördüncü ülke olarak kayda geçecekti.