Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

Vakıfbank kentsel dönüşüm kredisi özellikleri neler?

“6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamında sunulan kentsel dönüşüm kredileri, risk altındaki yapıların güvenli hale getirilmesi ve vatandaşların daha sağlam konutlarda yaşamasını amaçlamaktadır. Bu kredilerle ilgili bilmeniz gereken önemli noktalar ve kimlerin yararlanabileceği aşağıda detaylı olarak açıklanmaktadır. Ayrıca Vakıfbank kentsel dönüşüm kredisi özellikleri neler? Detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Kullanacak Bireyler:

  • Yeniden inşa etmek isteyen konut sahipleri,
  • En az 1 yıl riskli yapıda oturan kiracılar veya sınırlı ayni hak sahipleri,
  • Riskli yapı tespiti yapılan konut sahipleri, yeni bir konut almak isteyenler.

Vakıfbank kentsel dönüşüm kredisi özellikleri neler?

  1. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kredi kullanan hak sahiplerine faiz desteği sağlar. Bu desteği alabilmek için gayrimenkulün “Riskli Alan”da bulunması veya riskli yapı olduğunun teknik raporlarla tespit edilmiş olması gerekmektedir.
  2. Kanunda belirtilen yardım ve desteklerden faydalanmak için, riskli yapı olarak belirlenen binanın anlaşma ile tahliye edilmesi gerekmektedir.
  3. Hak sahiplerine sunulan faiz destekli kredi tutarı en fazla 600.000 TL’dir. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olanlar için toplam kredi tutarı en fazla 3.000.000 TL olabilir.
  4. Bankalar tarafından kullandırılan kentsel dönüşüm kredilerinde enerji verimliliği sertifikalarına göre faiz desteği oranları belirlenir. Konut ve işyeri kredilerinde enerji sınıfına göre değişen oranlar uygulanır.
  5. Faiz destekli konut kredilerinde azami vade süresi 10 yıl, bireysel işyeri kredilerinde ise 7 yıldır.
  6. Kentsel dönüşüm kredisi kullanan müşteriler, ödemelerini eşit taksitli veya bitmiş konut kredilerinde 12 ay, yapım kredilerinde ise 24 ay sadece faiz ödemeli olarak gerçekleştirebilir.

Kentsel dönüşüm kredileri, afet riski altındaki yapıların dönüşümüne katkı sağlayarak, güvenli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmayı hedeflemektedir. Bu krediler ve uygunluk koşulları hakkında daha fazla bilgi almak için bankalar ve ilgili bakanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

KREDİ TÜRÜ VADE (AY) FAİZ ORANI (AYLIK) KREDİ TAHSİS ÜCRETİ EKSPERTİZ ÜCRETİ
Kentsel Dönüşüm Konut Yapım Kredisi 03-120 % 1,29 Kredi Tutarı Üzerinden
% 0,5
Yok
Kentsel Dönüşüm Bitmiş Konut Kredisi 03-120 % 1,29 Kredi Tutarı Üzerinden
% 0,5
4.500 TL

Diğer Kentsel Dönüşüm haberleri için tıklayınız…