Kategoriler
Emlak Haberleri

Velux Ankara inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Ocak ayı konut satışı raporu açıklanmıştır. Rapora göre; Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında 2021 yılının Ocak ayına göre yüzde 25,1 artış göstermiştir. Böylece 88 bin 306 adet satış gerçekleşmiştir. Konut satışlarında İstanbul 15.110 konut satışı yapılmıştır. Böylece yüzde 17,1 ile en yüksek paya sahip olmuştur. İstanbul’un ardından 8.255 konutla ve yüzde 9,3’lük pay ile Ankara izlemiştir. Ayrıca Ankara’da Ocak ayında yabancıya 269 konutun satılmıştır. Bu alanda ise Türkiye genelinde üçüncü sırada yer almıştır.

Fırat Life Style’ın COO’su Ahmet Fırat, ağırlıklı Ankara’da olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında markalı konut projelerine imza atmaktadır. Ayrıca Fırat konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştur. Fırat, “Konut satışları 2021 yılı sonunda 2020’ye göre yüzde 0,5 azalış göstermiştir. Üstelik toplam 1 milyon 491 bin 856 olarak gerçekleşmiştir. Ankara’da 2021 yılı sonunda 12 ay boyunca toplam 144.104 konut satışı gerçekleşmişti. Ayrıca yüzde 9,7’lik pay ile başkent, grafikte ikinci sırada yer almıştı. Ocak ayında ise 2021’in Ocak ayına göre Türkiye genelinde yüzde 25,1 artış yaşanmıştır. Böylece toplam 88.306 konut satışı gerçekleştiğini görüyoruz. Ankara’da Ocak ayında 8.255 konut satışı yapılmıştır. Üstelik başkent Türkiye genelinde yüzde 9,3’lük pay ile ikinci sırada yer almaktadır.” açıklamalarında bulunmuştur.

Yabancılara Ocak ayında 4.186 konut satışı gerçekleşti

Yabancılara yapılan konut satışları Ocak ayında 2021 yılının Ocak ayına göre yüzde 56,5 artarak 4.186 olmuştur. Ocak ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı ise yüzde 4,7 olmuştur. Bu verilere göre yılın ilk ayında gerçekleşen yabancıya satış adedi, tüm zamanların en yüksek ocak ayı rakamı olarak kayıtlara geçmiştir. Ayrıca yabancılara 269 konut satışı ile Ankara Türkiye genelinde üçüncü sırada yer almaktadır.

Ahmet Fırat; “Başkentimize vizyoner marka projeler yakışıyor”

Fırat Life Style COO’su Ahmet Fırat; “Firma olarak Ankara’da konut piyasasına ilham vererek bu alanda oldukça etkin çalışmalar yürütüyoruz. Biz bugün sadece Ankara’da 7.000’in üzerinde konut ve ofis yaptık. Yapımı sürdürülen projelerimiz arasında ise 11 bloktan oluşan 1.000 konutlu ve 3 blok ve 133 mağazadan oluşan karma konseptli Velux Ankara bulunmaktadır. Ayrıca 6 blok ve 613 daireli Natura Batıkent ile 2 bloktan oluşan 198 konutlu projemiz Natura Yaşamkent ve 9 blok ile 2 bin 104 konutlu yapısıyla Referans Ankara’da her yaşam modeline uygun daire tipleri sunulmuştur. 17 katlı 4 bloktan oluşan ve toplamda 264 daireden meydana gelen Natura Çakırlar projemiz ile Sincan bölgesinde hayata geçirdiğimiz 14 katlı 3 bloktan oluşan Natura Yenikent’te ise 168 daire ve 22 mağaza mevcuttur. Kullanıcılarımızın yaşam standartlarını yükselterek kent hayatına bakış açısını değiştirecek olan projelerimiz, bölgenin değer kazanan konumunda inşa edilmektedir.” dedi.

Ahmet Fırat; “Yıllar geçtikçe büyüme hedefimizle doğru orantılı olarak, kaliteden ödün vermeden sektörümüzde çıtayı yükseltmeyi görev edindik. Günümüze kadar emsal projelerimizden de edinmiş olduğumuz inşaat tecrübemizi, günümüz teknolojisiyle harmanlayarak tüm projemizde en üst düzeye taşımak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca son teknolojide dikkat ettiğimiz en önemli nokta, sürdürülebilir sistem ve geri dönüştürülebilir ürünler kullanmaktır.” şeklinde konuşmuştur.

“Yabancı yatırımcıların ticari projelere olan ilgisi arttı”

Ahmet Fırat, “Yabancıya satış, ülkemize yabancı sermaye girişi için önemli bir konu niteliğindedir.” şeklinde belirtmiştir. Ayrıca Fırat; “Ankara gibi bir metropolün dünya gayrimenkul ve inşaat piyasasında ses getiren yapı ve projelerle yer edinmesi, bununla birlikte Ankara’nın yabancı sermaye için giderek daha fazla tercih edilen cazibe alternatifi olması biz üreticileri son derece memnun ediyor.” dedi. Fırat; “Bir ülkenin başkenti kendi marka kimliğini de yansıtmalıdır. Bu sebeple markalaşan şehirler hem ekonomik anlamda canlanmakta hem de şehrin yaşam kalitesi artmaktadır.” şeklinde belirtmiştir.

Ahmet Fırat, metropol hayatına uygun olarak, kentin çehresine yakışır marka projeler ürettiklerini paylaşmıştır. Ayrıca Fırat; “Bu bağlamda başkentin doğal güzellikleriyle uyum gösteren ve öte yandan modern yaşamın bütün gereksinimlerini bir araya toplayan yeni nesil rezidans yaşam tarzıyla kullanıcılarımızı buluşturuyoruz.” dedi. Ahmet Fırat, konutta artan talebin yeni ticari alanlara olan gereksinimini de ortaya çıkardığına değinmiştir. Fırat; “Konutlarla doğru orantılı olarak inşa ettiğimiz her yeni proje, ticari faaliyetlere yer açacak biçimde yeni ticari alanları da inşa etmemizi gerektirmektedir. Her yeni projede yeni teknolojileri kullanarak daha kaliteli ve daha güvenli yapılar elde ediyoruz. Ayrıca kullanılan malzemelerin çevreye duyarlı, uzun ömürlü olmasına özen gösteriyoruz. Böylece projeler meydana getirirken sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Bu kapsamda yatırımlar yapmaya ve ülkemize prestijli projeler kazandırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuşmuştur.

Fırat son olarak; “Ankara’nın ticaret noktası olarak bilenen ve İstanbul yolu üzerinde yer alan, bölgesinin en iyi lokasyonuna sahip Velux Ankara projesinde şu ana kadar inşaatın yüzde 60’ını tamamladık. Aralık 2022 tarihinde ise daire sahiplerine teslimatlarımızı gerçekleştireceğiz. Satışları devam eden projemizde cadde ve meydan mağazalarımızı satışa açtık. Velux Ankara’da da yabancı müşterilere konut satışı yapılmıştır. Yabancı alıcılar sadece vatandaş olmak için yatırım yapmadılar. Aynı zamanda kâr getirisi son derece yüksek bir projeye plasman oluşturdular. Dolayısıyla hem kazandığını gören yabancı yatırımcı yenilerine referans olacak hem de sermayenin çeşitliliği ekonomik değer katacaktır.” diyerek sözlerini noktalamıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…