Kategoriler
Gündem

Villa Aurora açık artırmada satılamadı

İtalya’nın başkenti Roma’da 1500’lü yıllarda inşa edilen ve 471 milyon Euro değer biçilerek açık arttırmaya çıkarılan “Villa Aurora” satılamadı. Villa, Nisan’da fiyatı %20 azaltılarak tekrar açık artırmaya sunulacaktır.

Villa Aurora Açık Arttırmaya Çıkarıldı

Açık arttırma internet üzerinden olarak gerçekleştirilecektir. Ayrıca Villa Aurora’nın minimum açılış fiyatı 353 milyon Euro oldu. Ancak 471 milyon Euro değer biçilerek 353 milyon Euro fiyatla başlatılan açık arttırmaya bugüne kadar teklif verilmedi. Villanın 7 Nisan’da açılış fiyatının %20 düşürülerek 282 milyon 600 bin Euroya satışa sunulacağı belirtildi.

Villa Aurora’nın satışı gerçekleştirilirse dünyanın en pahalı evlerinden biri olacaktır. Ayrıca villanın bu kadar değerli olması, İtalyan ressam Caravaggio’nun 1597 tarihli freskini barındırmasından kaynaklanmaktadır.

Bill Gates ve Brunei Sultanı Villaya Talip

İtalyan basınında villanın talipleri arasında Bill Gates ve Brunei Sultanı’nın da yer aldığı ifade edilmektedir.

Ülkede, İtalyan tarihi ve kültürünün önemli bir mirasının yabancılara satılması ihtimali tepki çekti. Villanın satışına karşı çıkan bazı İtalyanlar, sosyal medya mecraları üzerinden “S.O.S. Kültür Satışta” başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

Satışa karşı çıkanlar, villayı Kültürel Kültür Bakanlığının almasını istemektedir. Ancak Bakanlığın villayı satın alması için yıllık bütçesinin yaklaşık 1/4’ünü bu satışa ayırması gerekmektedir.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız…