Kategoriler
Ekonomi Gündem

Volkswagen firmasından yeni bir gelişme

Volkswagen (VW) firmasına rakip olan BMW‘de çalışan bir Türk yöneticinin Volkswagen firmasına transfer edileceği iddia edildi.

Rakip firmada çalışanları bünyelerine katmaya devam ettiği aktarılan VW‘nin CEO’su Herbert Diess’in söz konusu rakip firmanın ABD’deki yöneticilerinden Murat Aksel‘i de aralarına katma çalışmalarına başladığı belirtiliyor.

Öte yandan Aksel’in BMW firmasından istifa ettiği de iddia ediliyor.

Dünya gazetesinden Aysel Yücel’in haberine göre, VW firmasının BMW firmasında ABD Tedarik ve Satın Alma Direktör Yardımcısı olarak çalışan Murat Aksel’i kendi bünyesine katma hazırlığında olduğu belirtildi. Habere göre, Murat Aksel‘in önümüzdeki yılın yaz aylarında Binek Araç Satın Alma Başkanı olarak göreve başlayacağı öne sürüldü.

Yeni görevi için Almanya’nın Wolfsburg şehrine taşınacağı belirtilen Aksel’in BMW’den istifa ettiği öne sürülürken BMW firması konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

Volkswagen firmasının merkezi ise Wolfsburg şehrinde bulunuyor.

Volkswagen fabrikasında son durum

Alman otomotiv devi Volkswagen, eylül ayında Manisa merkezli birimini kurmuştu. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı birçok ülkenin tepkisini toplamıştı. Harekâtın başlamasının ardından VW yetkilileri, Türkiye’ye kurulacak fabrikanın ertelenmesine karar verildiğini aktarmıştı. Köklü geçmişe sahip olan firma, marka imajının zarar görmemesi için yatırım kararını ertelediğini açıklamıştı.

Şirketten resmî bir açıklama bekleniyor.

Hava soğutmalı motor sistemini üretmesiyle ilke imza atan firmanın bazı yetkilileri ve üst yöneticilerinden Andreas Tostman ise yatırım için başka bir yer arayışı içerisinde olmadıklarını açıklayarak VW‘nin Türkiye’de fabrika kurma kararından vazgeçmediği belirtilmişti.

Yaklaşık 1.4 milyar euro harcanacağı belirtilen fabrikada Passat ve Skoda Superb gibi modeller üretilecek. Doğu Avrupa pazarına yılda 300 bin adet aracın üretileceği söylenen fabrikanın önümüzdeki yılın sonunda inşaatına başlanması; 2022 yılında ise fabrikadaki üretime start verilmesi planlanırken tesisin, 4 bin kişiye istihdam yaratması bekleniyor.